Din Comunicatul Uniunii Baptiste referitor la Mișcarea Străjerilor

„Consiliul Uniunii Baptiste din România se delimitează de practicile și învățăturile nebiblice și străine de practica și învățătura bisericilor baptiste promovate de cei care se numesc ”Strajerii” (de exemplu: predicarea evangheliei prosperității, practicarea profețiilor nebiblice, practica condiționării prezenței Duhului Sfânt de vorbirea în limbi, practica vindecărilor la comanda unei persoane, promovarea învățăturilor grupării din Africa condusă de Chris, asocierea cu ”Şcoala de vindecare”). ”

„În urma declarațiilor și a comunicatelor fratelui Iosif Ton prin care recunoaște și afirmă alăturarea sa la gruparea ”Strajerilor”, alegând astfel să iasă din cadrul practicilor și învățăturilor bisericilor baptiste din România, Consiliul Uniunii a decis retragerea ordinarii pentru slujire a fratelui în bisericile baptiste din Uniunea Baptistă din România, până la o vreme de îndreptare și pocăință.”

„Având în vedere discuțiile existente în prezent cu liderii celor care se numesc ”Strajerii”, Consiliul Uniunii recomandă comunităților din Bihor și București să clarifice poziția acestora și a bisericilor care acceptă slujirea lor în raport cu învățătura și practica bisericilor baptiste. Până la clarificarea situației, Consiliul Uniunii a decis suspendarea din slujire ca păstori baptiști a fraților Ioan Peia și Ilie Popa. Comunitatea Bihor a comunicat faptul că fratele Nelu Demeter nu este ordinat ca păstor sau prezbiter în bisericile din Uniunea Baptistă și a solicitat bisericii locale excluderea acestuia până la îndreptarea sa.”

http://www.uniuneabaptista.ro/stiri/view/id/104

8 răspunsuri to “Din Comunicatul Uniunii Baptiste referitor la Mișcarea Străjerilor”

 1. Daniel Grecu Says:

  sad !

 2. gamaliel Says:

  Dragii romani de pretutindeni…CITITI SI VA MINUNATI… A APARUT INCHIZITIA BAPTISTA …ce n-au reusit sa faca comunistii ani de zile au facut conducatorii uniunii baptiste din romania …in postu craciunului…. http://www.uniuneabaptista.ro/stiri/view/id/104
  RUSINE SA LE FIE! ASA SE TRATEAZA BIBLIC O PROBLEMA?
  AI MILA DOAMNE DE ROMANIA!

 3. Mich Says:

  …și așa a a apărut noua mișcare de trezire prin care s-a oficializat minciuna și denigrarea biblică si baptistă!! (vezi DOVADA oficială, citind primul paragraf de mai sus – nu iutuburi sau altecele vorbe pripite sau căderi ale celui care acum învață să meargă!)

 4. cristian Says:

  consiliul uniunii s-a intalnit la Arad pe 8 decembrie 2010. comunicatul a aparut pe site abia pe 14 decembrie 2010.

  care e cauza/explicatia acestui decalaj?

 5. Mihai Says:

  Help me to understand, please!

  Lui Ţon i s-a retras ordinarea.

  Ioan Peia şi Ilie Popa sunt suspendaţi din slujirea pastorală.

  Demeter este propus bisericii pentru excludere.

  Nu au primit toţi aceeaşi sancţiune?

  Suspendarea din slujirea pastorală mi se pare mai blândă decât retragerea ordinării. Suspendarea poate fi suspendată la rândul ei. Dacă mişcarea Străjerilor este eretică, atunci capii ei trebuie să fie mai vinovaţi decât Iosif Ţon, care a fost adăugat recent… Nu e mai corect ca iniţiatorii mişcării să fie cel mai drastic pedepsiţi?

  După cum am răspuns cuiva pe blogul meu, gestul mi se pare o manifestare a supremei neputinţe. Până şi Isus se pare că a avut parte de o judecată cu aparenţe mai drepte… cel puţin a fost plimbat de la Ana, la Caiafa, la Irod şi a Pilat… I s-a dat măcar formal dreptul să se apere. Mă întreb dacă celor surghiuniţi li s-a dat posibilitatea să se apere în faţa Sinedriului actual, pardon, Consiliului Uniunii.

  Nu pot să nu deplâng limbajul de lemn al comunicatului, citez:

  “Consiliul Uniunii Baptiste din România se delimitează de practicile și învățăturile nebiblice și străine de practica și învățătura bisericilor baptiste”… Halal! De cand practica şi învăţătura baptistă se bazeaza pe iutube, pe lătrăturile de pe bloguri, pe conflictele nerezolvate ale liderilor baptişti orădani care sfidează astfel învăţătura Domnului Isus, precum şi pe sancţionarea în lipsă a unor oameni care nu au fost invitaţi să dea socoteală? Ca să nu mai spun nimic de nuanţele date sacţiunilor respective.

  Şi, dacă liderii Străjerilor nu corespund „practicilor şi învăţăturii baptiste”, de ce nu se recomandă bisericilor excluderea străjerilor de rând… aceştia nu sunt şi ei deviaţionişti?

  Mi-e greaţă!

 6. Alin Cristea Says:

  Mihai, voi fi scurt, că sînt la încheierea și revizuirea unui articol intitulat: De ce Comunicatul Consiliului Uniunii este nul.

  Acum spun doar atît:

  Fructele, dacă nu preferate, atunci cel puțin necesare baptiștilor români (dar și penticostalilor, la fel) în următoarele săptămîni se numesc… LĂMÎI.

 7. Ecoul comunicatului UBCBR refritor la ”retragerea ordinării pentru slujire” pastorului Iosif Țon « Istorie Evanghelica Says:

  […] România Evanghelică […]

 8. 13 postări în Top 100 WP (15.12.2010) « România Evanghelică Says:

  […] îţi ia totul… (P) (mariuscruceru.ro) 6. Uniunea Baptistă reacţionează (lascaupetru) 12. Din Comunicatul Uniunii Baptiste referitor la Mișcarea Străjerilor (romaniaevanghelica) 15. Verdict de la Consiliul Uniunii Baptiste în problema […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: