9 semne… (7)

“Calitatea de membru în biserică reprezină oportunitata de a depinde unii de ceilalți în responsabilitate și dragoste. Identificându-ne cu biserica locală le permitem pastorilor și celorlalți membri din biserica locală să știe că dorim să fim dedicați în ceea ce privește frecventarea bisericii, dărnicia, rugăciunea și slujirea. Le permitem celorlalți credincioși să aibă așteptări mai mari de la noi cu privire la aceste aspecte și facem cunoscut tuturor că suntem în grija bisericii locale. Biserica poate avea astfel certitudinea devotamentului nostru față de Cristos în slujire, iar noi le cerem și celorlalți frați să slujească împreună cu noi și să ne încurajeze.

Vedem conceptul acsta al vieții bisericești reflectat, printre altele, și în modul în care folosește Pavel imaginea trupului pentru a descrie biserica locală. De asemenea, îl vedem în pasajele din Scriptură care vorbesc despre faptul de a fi “împreună” și a sluji “unii altora”.

Dacă vom fi membri într-o biserică, aceasta ne va amplifica sentimentul de apartenență la lucrarea bisericii, comunitatea ei, bugetul ei, scopurile ei. Trecem de la statutul de consumatori la cel de slujitori. Nu mai ajungem târziu și nu ne mai plângem că biserica nu arată exact cum ne-am dori noi; în schimb, ajungem devreme și încercăm să îi ajutăm pe ceilalți în nevoile lor. Trebuie să începem să vedem calitatea de membru nu doar ca pe o afiliere folositoare doar în unele ocazii, ci ca pe o responsabilitate constantă prin care ne implicăm în viețile celorlalți cu scopul de a sluji Evanghelia.” (p. 191)

9 semne ale unei biserici sănătoase – Mark Dever, Editura Făclia, Oradea, 2010, 329 p.

Reclame

Un răspuns to “9 semne… (7)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: