Izvoarele inimii (1)

“Meditațiile din paginile care urmează nu au fost așezate așa încât să urmărească o ordine cronologică. Reflecțiile legate de Crăciun pot preceda meditațiile referitoare la Ziua Recunoștinței, iar scrierile din timpul verii stau alături de gânduri din anotimpul rece. Dar totuși au o ordine… Sunt aranjate după intensitatea cu care curg.

Mai întâi v-am prezentat undele mai fine ale apei, acele vălurele care dau vieții noastre formă și conținut, repetându-se iar și iar, ca niște tipare unduitoare, dar constante, care ne urmăresc de dimineața până seara. Poate că atunci când ne aflăm prinși în acest curent involuntar al valurilor cotidiene, purtați de frământarea de zi cu zi, întrzăririle noastre spirituale sunt dintre cele mai neașteptate.

Apoi urmează șuvoaiele și vârtejurile, înțelegeri mai profunde sobândite în urma unor provocări cărora le-am făcut față sau în urma unor lecții învățate. Acestea sunt valurile de care ne-am putea lăsa mânați cu frică, frustrare, mânie sau cu inimile frânte, plonjând în prăpastia adâncă a disperării, sau rotindu-ne în vârtejul nesfârșit al monotoniei… până ce ne venim în fire și strigăm după autor, descoperind că El este atât de aproape. Având mâna întinsă pentru a ne ridica.

Și, în final, urmează apele luminoase, curenții lini și plini de pace în care creștem, ne găsim odihna și căutăm noi profunzimi, în momentele liniștite ale vieților noastre.

Iată cum prin aceste scurte întrezăriri ale lui Dumnezeu am ajuns din nou entuziasmată de viața de fiecare zi. Împărtășesc acum cu voi aceste întrezăriri – un șuvoi liniștit de gânduri simple care curge prin viața mea și care sper că se va revărsa și în viața noastră.

Mie îmi place să le numesc izvoarele inimii.” (p. 12-13)

Izvoarele inimii – Gigi Graham Tchividjian, Life Publishers, Oradea, 2010, 184 p.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: