Rîsu-plînsu (02.02.2011)

Cineva din Biserica Baptistă Providența din Oradea a semnalat pe Facebook articolul lui Silviu Tatu din 31 decembrie 2010, intitulat Cine sunt Străjerii?.

Iată comentariul meu:

Slab material, în care autorul face artificii inutile, fără respect pentru cititori, și din care rezultă că Străjerii ar fi un fel de marțieni aterizați de curînd în spațiul patriei, de parcă nu ar fi făcut parte din bisericile evanghelice… pînă acum.

Nici Colocviul nu a convins oamenii de erezia Străjerilor, cum nici Teofil Stanciu nu consideră că a fost dovedită erezia străjerească. Cu atît mai puțin convinge un astfel de material slab precum cel întocmit de Silviu Tatu.

Articolul lui Teofil Stanciu îi dă clasă celui lui Silviu Tatu. E adevărat că Teofil Stanciu e cel mai în formă blogger evanghelic român la începutul anului 2011, pe cînd Silviu Tatu trece evident printr-o pasă proastă.

5 răspunsuri to “Rîsu-plînsu (02.02.2011)”

 1. Teofil S Says:

  Sinteza mea poate fi utilă până ce vom avea un document mai precis și mai minuțios. Până una-alta, mai important decât ce am înțeles eu e ce au spus ei. Sper că i-am înțeles bine.

  N-aș vrea să rămână cineva cu impresia că articolul de pe site-ul bisericii a fost, de fapt, prelegerea lui Silviu. Nici vorbă. Respectiva prelegere a avut ca temă trăsăturile profetului în Vechiul Testament. Mi se pare deosebit de utilă oricui vrea să înțeleagă ce rol îndeplinea profetul în VT și în ce fel s-a modificat funcția sa în NT, respectiv în epoca Bisericii.

  Sper că publicarea documentelor de la colocviu nu va întârzia foarte mult, ca să nu se răcească interesul publicului și să poată fi folosite tocmai acum, în perioade tulburi.

 2. Alin Cristea Says:

  1. Teofil, am stat și-am cugetat pentru o clipă la următoarea chestiune:

  Pînă una-alta, mai important decît ce au spus ei e ce au înțeles cei din public… (și se propagă pe Internet)

  2. Speranța moare ultima… Să vedem documentele publicate.

  Ce păcat că nu e folosit Internetul pentru propagarea unor astfel de documente, mai exact a ideilor principale din aceste documente (că e de înțeles că nu e obligatoriu ca oamenii să dea la liber eseurile la care au muncit atîta).

  Din nefericire, toți cei 4 prezintă disfuncționalități severe în relația cu Internetul:

  După 10 ediții ale Colocviului Dumitru Cornilescu încă nu este un site / blog – Radu Gheorghiță e cel care întîrzie nepermis de mult momentul.

  Emil Bartoș nu are un blog, măcar pentru a anunța numeroasele conferințe pe care le ține (dar e pe Facebook – ăsta e un semn bun, nu?).

  Blogul lui Silviu Tatu e așa cum e: sec și uneori ideologic.

  Iar cel al lui Marius Cruceru e mai tot timpul ideologic, comentariile multor cititori transformîndu-l nu de puține ori în mahala.

  Dezmăgire, numele tău e Marius Cruceru…

 3. providentadinoradea Says:

  Iată două perle despre arta afundării în penibil (intrarea şi-au făcut-o mai demult, conform mărturiilor prezentate de Alin Cristea), înregistrate şi prezentate la RVE Oradea, după colocviul „providenţial”, de maeştrii:

  – pastor dr. conf. Marius David Cruceru: http://www.youtube.com/watch?v=NZzZidVUZbE
  („Am o bubă dar sunt curat şi fără zbârcitură”)

  – pastor dr. conf. Silviu Tatu: http://www.youtube.com/watch?v=ZDdVaCZOxRw
  („Nu înţeleg eu ce-i cu darurile astea, dar sigur e ceva dubios !”)

  Bravos naţie baptistă, halal să-ţi fie cu aşa ‘telectuali !!!

 4. providentadinoradea Says:

  Sau, parafrazându-l pe maestrul Cruceru in ale teoriei conspiraţiei:

  Caţavencu, numele tău e Marius Cruceru: „Am o bubă, da’-s curat !”
  şi:
  Dandanache, numele tău e Silviu Tatu: „Car’vasăzică, nu-nţeleg, da’ ştiu ce-i aia!”

  Aceste două capete de berbec ale baptismului verde n-au reuşit încă să aducă niciun argument biblic şi/sau raţional împotriva mult clamatei „erezii” a mişcării străjerilor (e la mintea cocoşului că acesta a fost motivul pentru care au organizat buclucaşul colocviu).

  În schimb, s-au umplut de toată jena lansând atacuri perfide, prin presupoziţii, calomnii, insinuări şi incitări la o luptă sfântă împotriva unui adversar pe care nu au reuşit nici măcar să-l contureze.

  Au reuşit doar să transmită poporului baptist, printre multele inepţii debitate, mesajul: „Nu vă duceţi la ăştia (străjerii), căci sunt periculoşi ! Ştim noi de ce: de-aia ! Străjerii şi Iosif Ţon sunt nişte eretici ! Rămâneţi cu noi, căci la noi e adevărul !”

  Trebuie remarcat aici şi zelul curat-murdar deontologic al reporterului RVE, care, dorind şi ea, sărăcuţa, să dea bine la interlocutor, i-a ridicat o minge la fileu maestrului Silviu Tatu facând o glumiţă, prin compararea a două domenii despre care a auzit doar din surse: fiorul dragostei erotice şi fiorul prezenţei Duhului în fiinţa umană.

  Hop şi-aşa !

 5. Alin Cristea Says:

  A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: