Dănuț Mănăstireanu despre John Piper și evanghelici

„Redau mai jos cu minime corecturi cele doua comentarii lasate pe Facebook la acest link si sunt curios ce credeti voi. Iata-le:

Nu sunt deloc de acord cu Piper; decit daca ceea ce se intentioneaza este ghetoizarea bisericii. Exact ca si homeschooling, formarea in spatii confesionale inchise risca sa creeze clone si clerici incapabili de a vorbi limbajul societatii contenporane; adica inseamna moartea marturiei crestine. Desigur, daca insa trimiti acolo naivi, care frizeaza oligofrenia, atunci exista riscul ca acestia sa-si piara credinta; desi, foarte probabil o asemenea ‘credinta’ merita sa fie pierduta, pentru ca acea adevarata sa poata fi descoperita.

Acest clip imi arata inca odata de ce nu-mi place Piper. In antiintelectualismul care domina dintotdeauna si peste tot spatiul evanghelic, acest mesaj suna ca o pledoarie pentru ignoranta – nu ignoranta biblica, desigur – Piper knows better than that, ci ignoranta practica in toate celelalte domenii. Rezultatul acesti abordari este ceea ce vedem in prezent intre evanghelici: oameni cu o singura dimensiune, si aceea supradimensionata, dar simplista, partiala si, pe deasupra, distorsionala. Daca celor mai multi evanghelici le elimini cumva dimensiunea religioasa, nu mai ramii aproape cu nimic de valoare, ceea ce este tragic si de-a dreptul hidos.”

danutm.wordpress.com

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: