Billy Graham: Duhul Sfînt (7)

„Adevărata evanghelizare vorbește intelectului și poate să producă emoție sau nu, dar rolul ei principal este să se adreseze voinței. Uneori, aceeași persoană poate primi atît darul de evanghelist cît și cel de învățător. Unii din cei mai eficienți evangheliști pe care i-am cunoscut erau de fapt învățători care vorbeau minții omului, dar Cuvîntul lui Dumnezeu pe care Îl foloseau se adresa și conștiinței lui. Am cunoscut mulți învățători și predicatori care spuneau că nu sînt evangheliști – dar care aveau de fapt darul evanghelizării! De exemplu, deși dr. Donald Grey Barnhouse a fost un pastor-învățător, am întîlnit mulți oameni care mi-au spus că L-au primit pe Cristos prin lucrarea lui.

Din păcate, unii evangheliști folosesc prea mult timp gîndind și plănuind să ajungă la rezultate vizibile. Aceasta poate deveni o capcană în care puteam cădea cu ușurință. Este drept ca un evanghelist să dorească să vadă rezultate, dar dorința în sine încă nu este garanția că ele vor veni imediat.

Pastorul James R. Graham, pionier al misiunii în China, a propovăduit Evanghelia timp de trei ani fără să vadă vreun rezultat. Cînd a fost întrebat dacă este descurajat sau nu, el a răspuns: „Nu. Bătălia este a Domnului și rezultatele sînt în mîinile Lui. El ni le va da cînd va voi.”

Nicăieri în Scriptură nu ni se spune să umblăm după rezultate și Biblia nu-i mustră pe evangheliști dacă rezultatele sînt slabe. Bărbați și femei iau decizii ori de cîte ori Evanghelia este propovăduită; fie în mod public, fie în sinea lor unii spun da, alții nu, iar alții amînă de fiecare dată. Nimeni nu aude Evanghelia fără să ia o anumită decizie!

Nu trebuie să uităm că Noe a fost propovăduitorul neprihănirii. Totuși, după o lucrare evanghelistică și profetică de 120 de ani, au crezut și au intrat în corabie numai cei din familia lui (Evrei 11:17). Pe de altă parte, unii dintre cei care în mod evident au darul evanghelizării au reușit să-l folosească foarte puțin eficient, pentru că s-au temut că vor fi acuzați de lipsă de intelectualism, că sînt vînători de emoții și comercianți de idei sau prea preocupați de statistici. Acestea sînt rafinamentele diavolului prin care caută să blocheze folosirea darului evanghelizării de către cei care-l au.” (p. 190-191)

Duhul Sfînt – Billy Graham, Societatea Misionară Română, Wheaton, Ill., SUA, 318 p.

Un răspuns to “Billy Graham: Duhul Sfînt (7)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: