Polemica Marius Vasileanu – Marius Cruceru (26.03.2011)

17 martie 2011 – Marius Vasileanu
Vă doriți o Maica Tereza a creștinismului ortodox?

„Din multiple cauze, astăzi nu există condiţii în orientul ortodox astfel încât să favorizeze apariţia unor personalităţi dedicate carităţii de talia Maicii Tereza. Şi, chiar dacă ortodoxia nu are vocaţia misionariatului precum au dezvoltat-o, excepţional, catolicii, să sperăm că vom ajunge cândva la acel grad de dezvoltare încât să ne permitem să-i ajutăm şi noi pe alţii aflaţi în nevoie, pe alte meridiane. Dacă în ortodoxie (fie ea românească) va apărea vreodată o Maică Tereza, vom avea numai de câştigat!”

24 martie 2011 – Marius Cruceru
“Sincer, este cineva care nu şi-ar dori o Maică Tereza a creştinismului ortodox românesc?” Sincer? Da! Eu!

„Domnul Marius Vasileanu, care a scris texte admirabile pe alte diferite subiecte, scrie acum şi despre noua lege referitoare la parteneriatul Stat- Culte (va fi mai degrabă un parteneriat Stat- Biserica Ortodoxă, dar asta este altă problemă) în domeniul serviciilor sociale. E bine că scrie, numai că nu toţi ne pricepem la absolut toate lucrurile şi, dacă nu ne pricepem, încercăm să ne facem temele ca să vedem despre ce este vorba.”

26 martie 2011 – Marius Vasileanu
Maica Tereza, protecţia socială şi ştiinţa ocolirii adevărului

„Am citit cu real interes textul domnului Marius Cruceru, decan al Facultăţii de Teologie Baptistă din Oradea, referitor la cele scrise de mine şi la legea de parteneriat între stat şi culte în domeniul serviciilor sociale. Dacă ne-am mai păstrat vreo fărâmă de umor, aş spune că textul său a fost schimbat din greşeală cu cel compus de vreun elev de liceu teologic baptist care tocmai silabiseşte cum să-i convingă pe români cât de haini şi de netrebnici sunt creştinii ortodocşi…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: