Sursa tăriei mele (1)

“Una dintre cele mai puternice afirmații făcute de Isus vreodată a fost aceea că El a venit “să caute și să mântuiască pe cei pierduți” (Luca 19:10). Timp de mulți ani, aceasta a fost afirmația cea mai importantă din viața mea, pe ea bazându-mi lucrarea.

Cu toate acestea, în ultimii ani, am descoperit o altă afirmație a lui isus pentru care sunt la fel de recunoscător:

Duhul Domnului este peste Mine,
Pentur că M-a uns să vestesc
Săracilor Evanghelia;
M-a trimis să tămăduiesc
pe cei cu inima zdrobită,
să propovăduiesc
robilor de război slobozirea
și orbilor căpătarea vederii;
să dau drumul celor apăsați.

(Luca 4:18)

Când am început să descopăr că Isus Hristos a venit nu doar să rezolve problema păcatului meu, ci și să mă facă o persoană nouă, ceva minunat a început să se întâmple în viața mea. Acesta este și motivul pentru care am început să scriu această carte. Mă rog și sper ca și tu să începi să experimentezi “Duhul Domnului”, să fii eliberat de trecut și să trăiești pe deplin în Hristos.

Indiferent cine suntem noi astăzi, suntem “săraci” – sau ducem lipsă – în anumite feluri. Avem inima frântă legată de ceva sau de cineva. Suntem prizonieri amintirilor noastre din trecut și așteptărilor limitate referitoare la viitorul nostru. Suntem orbi, în ce privește adevărata noastră poziție și locul în Isus Hristos. Avem nevoie cu adevărat să fim eliberați, deoarece fiecare dintre noi este asuprit de inamicul sufletului.

Unele suferințe și încercări din viața noastră au cauze externe; altele sunt cauzate de motive interne. Indiferent de originea lor, durerea este reală. Dacă nu vom fi dispuși să ne confruntăm cu experiențele dureroase pe care viața ni le aduce în cale, durerea va deveni “o povară și o rană” pentru inimă. Durerea se transformă în sentimente rănite, rănile se transformă în tipare obișnuite de comportament distructiv, eșecurile și respingerea duc la o perspectivă greșită asupra lumii și a lui Dumnezeu, iar relațiile distructive devin o povară în inima noastră, ceea ce ne împiedică să experimentăm cu adevărat libertatea și scopul pe care Domnul îl are pentru noi.” (p. 7-8)

Sursa tăriei mele – Charles Stanley, Alfa Omega Publishing, Timișoara, 2009, 186 p.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: