Sursa tăriei mele (3)

“Atunci când te confrunți cu un moment de teamă – de exemplu, o discuție pe care știi că trebuie să o ai cu partenerul sau copilul tău, sau faptul că trebuie să mergi la mașină pe întuneric – fă două lucruri.

Mai întâi, cere-I lui Dumnezeu înțelepciune pentru acea situație – specific pentru acel moment. Cere-I să-ți arate ce să faci sau să-ți descopere ce să spui. Dacă nu ai acea asigurare plină de pace în inima ta că El te călăuzește și că este cu tine, nu fă nimic. Ascultă în inima ta cum te călăuzește. Duhul lui Dumnezeu s-ar putea să-ți aducă aminte de un verset din Scriptură care să-ți dea încredere. S-ar putea să-ți dea o idee pe care nu ai mai avut-o până atunci. S-ar putea să te îndemne să suni un prieten cu care să te rogi sau care să se roage pentru tine, sau care să fie alături de tine în acea situație dificilă. S-ar putea să-ți descopere o cale mai bună de a face față situației – de exemplu, să ai pe cineva cu tine în timpul discuției sau să chemi un paznic care să meargă cu tine până la mașină.

Isus s-a referit la Duhul lui Dumnezeu ca fiind “Duhul adevărului” (Ioan 15:26). El nu te va induce în eroare, nu te va pune în pericol. El întotdeauna te va conduce și te va călăzi spre adevărul acelei situații sau la esența problemei. El întotdeauna te va vonduce spre ceea ce dă viață. Dacă îți vine vreo idee care implică ceva ce este împotriva Cuvântului lui Dumnezeu – ceva ce te duce la păcat sau la a acționa împotriva învățăturilor lui Isus – poți fi sigur că această idee nu vine de la Duhul adevărului.

Al doilea lucru pe care îl poți face este să îți reamintești de promisiunile lui Dumnezeu pentru tine. Spune cu voce tare: “Doamne, Tu ai spus că nu mă vei lăsa, că nu mă vei părăsi. Am încredere că vei fi cu mine acum!”

Dacă nu ai citit Cuvântul lui Dumnezeu sau dacă nu l-ai citit suficient de mult pentru a-l avea întipărit în inima și memoria ta, Duhul lui Dumnezeu nu va putea să-ți reamintească acea promisiune sau orice altceva din Cuvântul lui Dumnezeu. Trebuie mai întâi să cunoști Cuvântul lui Dumnezeu ca apoi să-ți fie reamintit. Acesta e încă un motiv pentru a citi Cuvântul lui Dumnezeu zilnic și pentru a zidi la temelia credinței în Dumnezeu, bazîndu-te pe ceea ce Dumnezeu a spus despre El că va fi sau va face pentru tine.” (p. 35)

Sursa tăriei mele – Charles Stanley, Alfa Omega Publishing, Timișoara, 2009, 186 p.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: