Sursa tăriei mele (5)

“Niciun copil nu trebuie să crească fără un sentiment al valorii de sine. Niciun copil nu se naște cu o valoare de sine scăzută. Copiii care au un sentiment de inferioritate îl iau de altundeva sau de la altcineva. De obicei, îl iau de acasă.

Dacă ești părinte, realizează faptul că tu și soțul sau soția ta sunteți numărul unu în ochii copiilor voștri. Părerea ta contează mai mult decât a oricărui altcuiva. Ceea ce le spui copiilor tăi despre ei are un impact mare asupra felului în care se vor vedea până ajung la maturitate, iar uneori, pentru tot restul vieții lor. […]

Recunoaște faptul că este responsabilitatea ta ca părinte să le spui copiilor tăi cum să interpreteze mesajele altora, inclusiv cele media. Include părerile, ideile și cuvintele tale de încurajare. Zidește-ți copiii în așa fel încât să reziste presiunii prietenilor și culturii de a se conforma standardelor care nu sunt după voia lui Dumnezeu. Cuvintele tale vor avea efect pe termen lung, pentru a face diferența între înșelăciunea acestei lumi și ajutorul lui Dumnezeu.” (p. 75-76)

Sursa tăriei mele – Charles Stanley, Alfa Omega Publishing, Timișoara, 2009, 186 p.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: