Conducerea aparține bărbaților (3)

“Atât Isus, cât și Pavel fac apel la primele două capitole din Geneza, în special la al doilea, atunci când dau învățătură cu privire la relațiile bărbat-femeie. Tiparul inițial al lui Dumnezeu devine punct de referință pentru comportamentul celor răscumpărați.” (p. 20)

“Femeia a fost făcută pentru bărbat; afirmația inversă nu este adevărată (1 Cor. 11:9). Funcția principală a femeii este în relație cu el, în timp ce funcția bărbatului a fost stabilită fără vreo referire la femeie (v.15). Cuvântul “ajutor” nu sugerează în niciun caz inferioritate, din moment ce același cuvânt este folosit adesea pentru a descrie sprijinul lui Dumnezeu acordat nouă. Nu sugerează nici identitate, din moment ce “ajutorul” lui Dumenzeu constă în susținere, bunăvoință și putere – nu în îndeplinirea sarcinilor inițial delegate omului.” (p. 24)

“Așadar, Geneza 1 și 2 ne prezintă adevărul sub forma unui paradox. Bărbații și femeile sunt la fel, dar diferiți. Amândoi se aseamănă cu Dumnezeu, dar nu și unul cu celălalt. Ei sunt egali, și totuși inegali.” (p. 25)

Conducerea aparține bărbaților: ce spune Biblia? – David Pawson, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 117 p.

Un răspuns to “Conducerea aparține bărbaților (3)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: