Colin Dye: În comuniune cu Duhul (4)

În comuniune cu Duhul – Colin Dye, Succeed Publishing, Medgidia, 2011, 128 p.

“Începând de la Rusalii, am intrat în “epoca Duhului”, o perioadă diferită de cea precedentă, despre care citim în Vechiul Testament. Una dintre principalele deosebiri dintre cele două constă în faptul că Duhul Sfânt este întru totul disponibil pentru toți cei care-L slujesc pe Dumnezeu.

Până ola Cincizecime, Duhul a fost dat numai câtorva credincioși, cu precădere profeți, judecători și câțiva împărați. În Numeri 11:16-30 vedem că Moise avea nevoie de ajutor, însă povara conducerii poporului putea fi împărțită numai cu cei șaptezeci de bătrâni peste care a venit Duhul lui Dumnezeu. În versetul 29, Moise exclama: “Să dea Dumnezeu ca tot poporul Domnului să fie alcătuit din proroci și Domnul Să-și pună Duhul Lui peste ei!” În capitolul 2, versetele 28-29, Ioel anticipa ziua în care Dumnezeu avea să aducă la îndeplinire tocmai faptul acesta.

Domnul Și-a îndeplinit promisiunea în ziua Cincizecimii, când Și-a revărsat Duhul fără opreliști asupra Bisericii. La Rusalii, Duhul nu a fost dat cu măsură și nici nu a fost primit cu măsură.

De atunci, pe tot parcursul “epocii Duhului Sfânt”, orice credincios a putut primi Duhul lui Dumnezeu. Toate aspectele privitoare la caracterul și la puterea Duhului despre care am citit în Vechiul și în Noul Testament sunt acum la îndemâna oricărui credincios.” (p. 35-36)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: