Ciprian Sturz: Experiența mea la Universitatea Emanuel din Oradea

Încă o voce – inedită, cel puțin pentru mine -, cea a lui Ciprian Sturz, se alătură unor nume sonore, care au adus, de-a lungul anilor, critici sistemului emanuelist, în mod public: Dănuț Mănăstireanu, Alexandru Nădăban, Iulian Necea, Claudiu Dobra, Alin Cristea.

Desigur, există o droaie de alte poziții critice la adresa sistemului emanuelist, dar doar în teritoriu, la întîlniri mai mult sau mai puțin restrînse, fără să fi fost însă exprimate public – așadar, fără o înregistrare publică a lor în memoria colectivă.

Lista de amintiri „Așa nu” a lui Ciprian Sturz nu face altceva decît să confirme tot mai numeroasele mele avertizări publice, din ultimii 10 ani, despre decadența sistemului emanuelist.

Din nefericire, exemplele din lista „Așa da” nu pot echilibra exemplele din lista „Așa nu”:

„1. Big Brother pe care nu l-am vazut la fata decat cand l-am cautat eu (am sa povestesc mai incolo despre asta). N-a fost la nici un curs in perioada de 1 an jumate pe care am petrecut-o la UEO.

2. Ioan Bunaciu care a avut un curs comasat despre Istoria Baptistilor; a fost o experienta neagra, vorbind despre cat de rai sunt toti inafara de baptisti, in special penticostalii, cat rau a vrut sa-i faca lui nu stiu ce indivizi, de cum mergeau cu trenul la intalniri de tineret. Jenibil de-a dreptul.

3. Doru Hnatiuc – un tip cu carisma, daca putem numi carisma miscarea felinelor in urmarirea prazii. Oridecate ori vorbeam cu el, imi transmitea o stare de agitatie lautrica, de parca as fi interogat de Gestapo. Probabil ca in ajutorul sau veneau atat aspectul fizic pe care i-l asimilam celor din SS si in special lui Himmler, cat si povestilor (de groaza) care circulau pe seama lui (vezi intrebarile legate de viata intima, urmaritul pe gaura cheii)

4. Ilie Tundrea (care imi era in acea perioada pastor la Tinaud) venea sa-l completeze pe Doru Hantiuc in ceea ce priveste discutiile pasnice care ridicau totusi parul pe spatele oricarui interlocutor din campus (din aceleasi motive)

5. Ovidiu Hanc care era preparator la un curs de Noul Testament (titular era cineva din State) si abia putea lega 2-3 cuvinte.

6. Ilie Soritau – care preda, cred, Misiologie. Incredibil cata nesiguranta transmitea acest om”

Publicitate

4 răspunsuri to “Ciprian Sturz: Experiența mea la Universitatea Emanuel din Oradea”

 1. CiprianS Says:

  ar fi fair-play sa postezi si lista cu Asa da. Thanks

 2. Alin Cristea Says:

  Am amintit de lista „Așa da” și am dat linkul către postarea ta. Cine vrea să o citească o găsește acolo.

  Încă mai aștepți fair-play?

  (De la mine?!?)

 3. 9 postări în Top 50 WP (09.05.2011) « România Evanghelică Says:

  […] 29. Experienta mea la UEO (ciprians) 30. Frumuseţea căsniciei creştine. (crestintotal.ro) 32. Ciprian Sturz: Experiența mea la Universitatea Emanuel din Oradea (romaniaevanghelica) 38. Falsi vindecatori […]

 4. Alin Cristea Says:

  A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: