Colin Dye: În comuniune cu Duhul (8)

În comuniune cu Duhul – Colin Dye, Succeed Publishing, Medgidia, 2011, 128 p.

“Problema accentului pus pe activități, fie că e vorba despre daruri sau despre lucrări creștine, este aceea că Dumnezeu e întotdeauna mai preocupat de partea lăuntrică decât de cea exterioară, de etică decât de activitate, de motivații decât de fapte. Ceea ce contează cu adevărat este asemănarea noastră cu Cristos. Pasaje precum Filipeni 2:1-11 și Romani 12:1-3 ne amintesc de faptul că supunerea față de Dumnezeu și sensibilitatea față de ceilalți sunt de o importanță capitală.

În rugăciunile sale de mijlocire pentru copiii Domnului, Pavel cerea ca aceștia să fie umpluți de cunoștință, de tărie și de puritate, nu să fie împuterniciți de Duhul să înfăptuiască lucrări nemaipomenite (2 Corinteni 13:9, Efeseni 1:17-18, 3:14-19, Filipeni 1:9-11, Coloseni 1:9-11, 1 Tesaloniceni 3:12-13, 2 Tesaloniceni 1:11-12 și Filimon 6).

Este mare ispita de a măsura lucrarea Duhului în viața noastră în funcție de numărul activităților în care suntem implicați și de abilitatea noastră de a le desfășura ori de succesul pe care-l înregistrăm. În realitate, singura unitate de măsură valabilă este gradul în care am îngăduit roadei Sale să crească în viața noastră. Toate activitățile inspirate cu adevărat de Duhul Sfânt sunt acte umile de slujire a lui Dumnezeu. Singura lor menire este aceea de a constitui o expresie a sfințeniei (hagiamos) Sale. Trebuie să ne ferim să credem ori să sugerăm că acțiunile pline de dramatism ori care atrag privirile, fiind publice și impresionante, sunt mai importante decât cele ferite de ochii mulțimilor.” (p. 100)

Un răspuns to “Colin Dye: În comuniune cu Duhul (8)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: