Șase rugăciuni… (2)

Șase rugăciuni la care Dumnezeu răspunde întotdeauna – Mark Herringshaw & Jennifer Schuchmann, Life Publishers, Oradea, 2010, 247 p.

“Există anumite situații specifice care ne îndeamnă să ne rugăm.

1. Rugăciunile de negociere. Suntem opriți și amendați pentru depășirea vitezei regulamentare, iar noi ne rugăm să primim doar un avertisment și promitem că nu vom mai face niciodată; contul din bancă este cam slăbuț, și promitem că, dacă cecul nu va fi golit de tot, nu vom mai cheltui peste limită. “Te rog, Doamne, doar de data aceasta. Promit că nu voi mai face.”

2. Rugăciunile întrebătoare. Când suntem în intimitate și singuri, vrem să știm dacă este cineva acolo sau dacă îi pasă cuiva: “Doamne, ești aici?”

3. Rugăciunile justițiare. Când vedem nedreptatea din lume ne rugăm pentru lucruri din care vrem cât mai puțin, cum ar fi războiul, trădarea, răpirea și sclavia. Și strigăm în frustrarea noastră: “Dumnezeule, este atât de nedrept!”

4. Rugăciunile disperate. Când suntem disperați, nici măcar nu ne oprim ca să întrebăm dacă Dumnezeu este acolo; doar credem pentru că nu ne-a mai rămas nimic altceva în care să mai putem crede. Suntem atât de disperați încât nu ne putem descurca de unii singuri și știm asta: “Doamne, te rog nu o lăsa să moară.”

5. Rugăciunile îndrăznețe. Când suntem atât de preocupați de propria persoană și propriile nevoi încât spunem rugăciuni egoiste: “Dumnezeule, te rog ajută-mă să câștig la loto.”

6. Rugăciunile pentru frumusețe și fericire. Când vedem ceva foarte frumos sau experimentăm ceva ce ne face foarte fericiți (gustăm dintr-un vin foarte bun sau o ciocolată fină, avem parte de o partidă de amor foarte bună, primul sărut, vedem o mireasă înaintând spre altar învăluită într-un nor de alb) ne dorim mai mult, și prin urmare ne rugăm: “O, Doamne, vreau mai mult. Te rog ajută-mi să mai experimentez asta din nou.”

Se pare că rugăciunile noastre se învârt în jurul lucrurilor care ne plac – un copil, frumusețea soției / soțului, propriile noastre vieți – și în jurul lucrurilor de care ne temem, mai ales teama de a pierde ceea ce ne place.” (p. 21-22)

Publicitate

Un răspuns to “Șase rugăciuni… (2)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: