Șase rugăciuni… (7)

Șase rugăciuni la care Dumnezeu răspunde întotdeauna – Mark Herringshaw & Jennifer Schuchmann, Life Publishers, Oradea, 2010, 247 p.

“De multe ori suntem îmboldiți la rugăciune, însă nu din cauza situației în sine, ci din cauza emoțiilor care iau naștere în noi. […]

În cartea sa Mere Christianity (Creștinismul redus la esențe), C.S. Lewis susține că judecata morală care se ivește în mânia cauzată de o nedreptate este poate argumentul cel mai puternic pentru existența unui Dumnezeu moral.

Poate este o apropiere de Dumnezeu.

Când mânia se impune cu înverșunare și se înstăpânește asupra vieților noastre, ne putem simți cel mai departe de Dumnezeu. Ne simțim oricum numai spirituali nu. Dar este posibil ca exact în aceste momente să fim cel mai aproape de Dumnezeu – sau ne asemănăm cel mai mult cu El?

Dreptatea contează din punctul nostru de vedere, dar și pentru Dumnezeu. Poate de aceea în mod instinctiv strigăm către El când suferim o nedreptate. […]

De dragul dreptății ne rugăm astfel: “Doamne, nu este corect!”

Înțelegem că lui Dumnezeu îi pasă de marile nedreptăți din lumea noastră – lucruri precum Holocaustul, probabil – dar deseori uităm că lui Dumnezeu Îi pasă și de nedreptățile aparent neînsemnate. De fapt, Isus a fost îndeajuns de supărat când lucrurile nu erau așa cum trebuie ca să rostească un blestem.

S-ar putea să nu auzi despre acestea la predica de duminică dimineața, dar Isus a rostit blesteme. Și din perspectiva noastră, modernă, El pare-se că nu avea un motiv prea bun. Era ca și cum ar fi intrat într-un magazin și a realizat că nu mai aveau lucrul de care avea El nevoie, sau ca și când restaurantul a închis exact când a ajuns El. Pe scurt, Isus s-a mâniat pentru că Îi era foame.” (p. 90-92)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: