Congresul baptist – Nemulțumiri în legătură cu rezultatul voturilor

Ziua de Vest: „Cea mai strânsă competiţie a fost pentru funcţia de preşedinte, funcţie disputată de pastorii Otniel Bunaciu şi Viorel Iuga. Problemele au apărut în momentul în care legitimaţiile tipărite s-au epuizat şi zeci de delegaţi au fost lăsaţi să intre doar pe baza unei mape. Cum diferenţa dintre preşedintele ales (Otniel Bunaciu) şi contracandidatul învis a fost de doar 56 de voturi, votanţii în plus au stârnit, la final, discuţii aprinse. „Oricine putea să ia o mapă şi să intre”, „ne-am făcut de râs”, „câştigătorul moral al acestor alegeri este Viorel Iuga”, au fost doar câteva dintre declaraţiile culese din mulţime, după terminarea alegerilor. Surse din cadrul echipei care s-a ocupat de numărarea şi validarea voturilor au declarat că diferenţa a fost făcută de câţiva votanţi care nu reprezentau nicio biserică, aduşi la congres cu un autocar. Practic, conform acestor acuzaţii, din cauza situaţiei create de lipsa legitimaţiilor, s-au înregistrat mai multe voturi decât votanţi. 846 de legitimaţii, 903 înscrişi şi 931 de voturi erau cifrele acuzatoare.”

8 răspunsuri to “Congresul baptist – Nemulțumiri în legătură cu rezultatul voturilor”

 1. Dyo Says:

  Impresia mea este inversa: s-a incercat detronarea lui Oti, dar nu s-a reusit. Pentru mine ramane inca o surpriza numarul mare de voturi obtinute de Iuga, in conditiile in care prezentarea sa a lasat mult de dorit, atat cea din mapa, cat si cea de la microfon.

  Chestia cu autocarul suna a tun de presa; eu nu as da crezare la tot ce zboara prin presa de Timisoara.

 2. Alin Cristea Says:

  Există și o poză cu un… autocar. :)

  http://florinpuscas.ro/2011/05/23/platon-sau-adevarul-despre-congresul-baptist-de-la-timisoara-foto-si-audio

 3. Florin Puscas Says:

  @Dyo Eu am relatat ce vorbeau unii pastori şi delegaţi. Am prezentat şi declaraţiile celor acuzaţi. Am procedat „ca la carte”. :)

  Deci nu e tun de presă, mai ales că nu am niciun interes să stric imaginea baptiştilor, în rândul cărora mă număr şi eu.

 4. Dyo Says:

  Am vazut! Probabil ca avem si un megachurch in Romania si nu stiam …

 5. Dyo Says:

  Am inteles Florin, dupa ce am citit articolul in intregime. Scuze pt ofensa, daca stiam ca tu ai scris articolul, suspiciunea mea nu si-ar mai fi gasit locul …

  Nedumerirea mea este, in acest caz, fata de sursele dintre numaratorii de voturi: in conditiile in care li s-a spus sa puna in saculeti numai voturile celor care pot prezenta un ecuson (ni s-au strans ecusoanele, de fapt), cum se face ca totusi s-au inregistrat atatea voturi „peste”? Inseamna ca ei au mierlit-o, fara suparare. Pot sa vorbeasca despre cate autocare vor: de ce au adunat voturile celor care nu aveau ecusoane?

 6. Florin Puscas Says:

  La asta nu mai ştiu să răspund. Poate aşa au hotărât alţii. Mie mi se pare de-a dreptul penbibil faptul că s-au terminat ecusoanele şi au trebuit băgaţi oamenii în sală fără ecuson. Cică de undeva din este (Brăila, Galaţi) au venit mai târziu şi au insistat că au dreptul să intre. Dar aşa putea aproape oricine să intre, nu?

  Eu sunt într-o situaţie ingrată (eu personal, nu jurnalistul din mine). Am mare încredere în sursele mele (sincer), dar nici pe Ionel Tuţac nu pot să-l fac mincinos.

  Cert e că ori unii ori alţii cam exagerează/ocolesc adevărul…

 7. sorin Says:

  Mai fratilor, ati fost la Congres de vorbiti ca femeile bolnave si limbute? Fratel Alin, nu stiu cine esti si nu prea ma intereseaza, dar cred ca ai probleme serioase cu ,,duhul,, si cu capul! Esti un om care ii place sa se afirme si sa bage bete-n roate! Chiar nu ai alta treaba decat sa te porti ca un vrajmas al lui Hristos ? Domnul sa iti dea duh de pocainta si sa nu fii tot timpul peste tot un Gigi Contra! Te faci de ras!

 8. romeo Says:

  Domnule Sorin… oare cine o sta in spatele acestui prenume?

  chestia cu femei bolnave… suna putin a misoginism.

  Eu unul ma bucur (…) ca domnul Iuga nu a pus mana pe sefie.

  Ideea ca Viorel Iuga este ”castigatorul moral ” al acestor alegeri este stupida.

  … Nu inteleg un lucru si poate ma ajutati voi, de ce oamenii care nu mai sunt relevanti pentru generatia pe care o slujesc, oameni plictisiti, mediocrii, falsi, manipulatori de suflete… tind sa ocupe functii in conducere?

  De ce votam prostia, aroganta si falsitatea?

  Daca individul Iuga ajungea la conducerea Uniunii, personal plecam din acest cult… Sa-si vada de biserica lui, sa slujeasca acolo, sa se dedice lucrarii… iar daca va fiiiiii gasit vrednic de o alta slujba… mai inalta… va ajunge si acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: