Lanțurile legalismului (10)

Lanțurile legalismului – Neil Anderson, Rich Miller, Paul Travis, Succeed Publishing, Medgidia, 2008, 303 p.

“Problema celor mai mulți creștini este că ei nu se văd ca “morți față de păcat și vii pentru Dumnezeu, în Cristos Isus”. Așa că se străduiesc din greu să se protejeze în fața păcatului, construind în jurul lor niște ziduri formate din legi. Și, fiindcă sunt convinși că viața creștină este bine rezumată în cuvintele: “încearcă din greu să împlinești poruncile lui Dumnezeu”, ei continuă să-și întețească eforturile.

Copii ai lui Dumnezeu, tocmai acesta este modul în care diavolul vrea să luptați împotriva păcatului, încercând din greu să înfrângeți acest dușman malefic, încleștându-vă dinții și păzind poruncile. Făcând astfel, ați căzut chiar în capcana legalismului. Iar lucrul acesta vă va face să cădeți și… să eșuați. Puteți fi siguri de asta. “Duhul este acela care dă viață; carnea nu folosește la nimic” (Ioan 6:63). Păcatul nu poate fi înfrânt doar de energia, iscusința sau hotărârea omului.

O dată ce înțelegi că ești cu adevărat mort față de păcat și că acesta nu mai este stăpânul tău, situația se inversează. Dintr-o dată, victoria asupra atracției exercitate de păcat devine posibilă. Ajungi să realizezi că păcatul este înșelător (Evrei 3:13) și că nu-și onorează niciodată promisiunile. De fapt, păcatul este dușmanul tău de moarte, care a declarat război sufletului tău (1 Petru 2:11), așa că înveți să-l urăști. Când are loc această schimbare, păcatul și-a pierdut puterea de seducție asupra ta. Ești liber să-L privești pe Dumnezeu ca fiind viața ta și să descoperi că El îți dă curajul și tăria să rămâi ferm, să te opui păcatului și să umbli cu El în har.” (p. 170-171)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: