Vreau să rodesc! (4)

Vreau să rodesc! – Chuck Quinley, Succeed Publishing, Oradea, 2010, 139 p.

“Am auzit cu câțiva ani în urmă o istorisire despre un bărbat care călătorea împreună cu o fetiță cu avionul. Copila a plâns și s-a foit întruna, iar ceilalți pasageri începeau să-și piardă răbdarea. Fetița de trei anișori nu înceta să plângă: “Vreau să stau în spate, cu mami!” În cele din urmă, doamna care stătea în spatele lor n-a mai putut suporta. S-a aplecat peste omul acela și i-a ținut o prelegere despre felul în care trebuia să-și controleze “puștoaica”. I-a spus că era o neobrăzare să ducă un copilul cu avionul dacă nu putea să garanteze că va păstra liniștea, respectând drepturile celorlalți pasageri. I-a mai zis că ei îi ajunseseră plânsetele până peste cap și că plătise o grămadă de bani pentru biletul acela. “Pentru numele lui Dumnezeu, lăsați-o să se ducă la mama ei!” a cerut ea imperios. Omul i-a răspuns cu glas scăzut, cerându-și scuze pentru neplăcerile create. “Problema este că soția mea și-a pierdut viața ieri dimineață, într-un accident, și acum îi ducem trupul în orașul ei natal, pentru înmormântare. Sarah nu înțelege cum o putem lăsa pe mami să călătorească singură, în spate. Soția mea s-a temut întotdeauna să zboare cu avionul și o ruga pe Sarah să o țină de mână. Îmi pare rău pentru plânsetele ei. Este doar îngrijorată pentru mămica ei. Voi încerca să o fac să păstreze liniștea.”

Mulți dintre noi au avut experiențe stânjenitoare asemănătoare. Probabil că doamna aceea s-a simțit rușinată de egoismul ei după lămurirea primită. Adevărul este că nu știi niciodată ce “bagaje” duc pe umeri cei din jur. Dacă vrei cu adevărat să fii un câștigător de suflete, trebuie să te rogi zilnic pentru aceasta, iar apoi trebuie să treci la al doilea pas: acordează-ți auzul la “frecvența” altor oameni. […]

Stă în natura umană să acordăm atenție dispozițiilor și dorințelor noastre. Câștigătorii de suflete depășesc înclinația aceasta firească. Ei aleg să-și acordeze urechea la frecvența altora. Îi ascultă cu atenție, observând emoțiile pe care le trădează glasul lor și strigătele ascunse după ajutor. Ei îți încep fiecare zi cu rugăciunea: “Tată, trimite-mi astăzi pe cineva care are nevoie de ajutorul Tău.” Apoi își continuă ziua cu radarul pornit, căutând acea persoană trimisă de Dumnezeu.” (p. 65-66)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: