Rămânând în puterea Sa (9)

Rămânând în puterea Sa – Gwen Wilkerson, Editura Life, Oradea, 2003, 217 p.

“În martie 1989, David și departamentul de administrație au cumpărat Mark Hellinger Theatre în Street and Broadway nr. 51 – teatrul unde s-a rulat în premieră, și pentru o bună bucată de timp, filmul “Jesus Christ Superstar”. Mii de oameni din inima New York-ului și din împrejurimi au venit la închinare. În cele din urmă am recurs la trei întâlniri în fiecare duminică, pe lângă alte trei slujbe în timpul săptămânii, astfel încât aproape șapte mii de persoane puteau participa în fiecare săptămână.

Lucrarea noastră se extindea, depășind cu mult viziunile mele, pe măsură ce Dumnezeu folosea Times Square Church pentru a ajunge cu mesajul Său la oamenii răniți în suflet. La un moment dat, El ne-a călăuzit înspre deschiderea lucrării “Sarah House”, unde femeile care dezvoltaseră dependență de droguri și alcool, soțiile abuzate, cu sarcini nedorite și copii care aveau nevoie de sprijin puteau fi adăpostiți pentru ca după ce se restabileau să se poată întreține singuri. Domnul ne-a călăuzit și înspre o lucrare cu bărbații care aveau dificultăți cu organizarea propriei vieți. Iar prin harul lui Dumnezeu și a purtării Sale de grijă providențiale, am reușit să dăm hrană celor flămânzi – până la o sută cincizeci de mii de mese pe an.

Am învățat o adevărată lecție a smereniei văzând cum folosește Dumnezeu cele mai mici dintre eforturile noastre pentru a produce o mare recoltă din cele mai minuscule semințe ale credinței și încrederii noastre. Credeam că întorcându-ne în oraș facem un mare pas prin credință, dar de fapt noi doar făceam, asemenei bebelușilor, pașii ascultării. Adevărata forță și putere ne vedea de sus și tocmai urma să trecem printr-o altă grea încercare ce avea să Îi demonstreze încă o dată puterea.” (p. 186-187)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: