Cristian Ionescu își continuă cruciada împotriva Penielului

Cristian Ionescu se face în continuare de rîs apăsînd pedala bloggingului hazardat (de tip penticostal) într-o cursă de 3 zile, în care m-am tot întrebat: Omul ăsta nu are Rusalii? Nu are evanghelizare la biserica lui? Parcă și picnic?

Dacă tot s-a dovedit un blogger neinformat, și pastor la fel de neinformat, doar după 2 luni de la Conferința Peniel Oradea aflînd de incidentul pe care îl folosește ca pretext pentru a înghesui „TEXTUL” în context, nu mai putea aștepta cîteva zile, să celebreze (măcar) penticostalii Rusalii liniștiți?

Pînă și eu am fost la biserică de Rusalii… Ce triste „sărbători” la Biserica Baptistă Providența din Oradea! La Înviere nu a fost cor, acum, de Rusalii, nu a fost nici organist (deși în sală erau persoane despre care se știa bine că știu să cînte la pian / orgă). De Crăciun, cine știe?, nu o să mai fie nici ușier… Dacă continuă în același fel bătuții ăștia în cap din Comitetul de la Providența…

Cît despre predica-varză a lui Petrică Vidu, pastor la Biserica Emanuel, acum și președinte al Comunității Baptiste Oradea, nu pot decît să-mi exprim îngrijorarea pentru decadența predicilor la Providența în ultimii ani și pentru faptul că un președinte de Comunitate Baptistă predică așa vărzos, și taman de Rusalii.

Cică Cele zece porunci sînt valabile pentru noi și astăzi. Serios? Poate numai nouă…

Iar pentru mincinoșii de la Comunitatea Baptistă Oradea… numai opt!

Cică Carl Henry, care a vizitat cîndva Biserica Emanuel, a fost cel mai important teolog al secolului XX…

Ba tocmai Karl Barth… :)

Dar să ne întoarcem la bătutul ăsta în cap penticostal din Chicago: Cristian Ionescu. Nici ăsta nu lucrează cu măsură, nu pare a se rușina de minciunile și prostiile pe care le scrie pe Internet.

A ajuns la al treilea articol CONSECUTIV despre Peniel. Da, a atras atenția cu un tilul tîmpit „Peniel – Un festival al Satanei”, da, a ajuns postare Nr. 1 în Top WordPress (în care acum un an erau 13.000 de bloguri românești), da, postarea a adunat peste 100 de comentarii, da, a ajuns cu blogul (pentru prima oară, din cîte îmi amintesc) în Top 10 WordPress. ȘI CE DACĂ?

În afară de stilul ignobil al indignatului pastor penticostal Cristian Ionescu, nu am aflat NIMIC nou. Despre cît se pot face de rîs în public evanghelicii știm deja de ani buni. Despre cît de indignat poate fi un pastor-blogger, ajungînd să-și piardă uzul rațiunii (și al bunului simț), asta ne-a arătat-o deja Marius Cruceru. ȘI NU DOAR O DATĂ!

Acum avem senzația unui déjà vu, de data asta e vorba însă de gargarele penticostalilor, nu de cele ale baptiștilor.

Căci la festinul întins ȚIGĂNEȘTE, ca la ușa cortului, de către Ionescu din Chicago, s-au înghesuit o droaie de comentatori din toate colțurile penticostalismului românesc.

Dar, supriză! (mă rog, pentru cei neobișnuiți cu tacticile de gherilă în spațiul public pe Internet), acum nu fusta țigăncușei din pantomima incriminată e adusă în discuție. Dacă despre ea oricine își putea da cu părerea (Opiniomania omoară România!), de data asta are loc o schimbare de macaz.

Cuvîntul magic care apare din jobenul de blogger (începător) al scamatorului Ionescu este: LIBERAL!

Cu alte ocazii am ironizat astfel de apel la acest cuvînt în cazul lui Paul Negruț!

LIBERAL era cuvîntul cu care Paul Negruț îi speria pe baptistomanii slabi de înger…

Acum Ionescu reia tactica. Acum e vorba de penticostaloizii slabi de înger…

Dar, la fel ca și Paul Negruț, care nu a indicat CARE sînt, domle, liberalii evanghelici din România (nici, mai recent, în Cazul Străjerii, care e diferența între penticostali și carismatici), nici Ionescu nu pare a avea habar ce o fi însemnînd, din punct de vedere teologic, liberalismul!

Această a treia postare din seria Peniel nu e de fapt un articol, Cristian Ionescu scriind doar o introducere nătăfleață înainte de a posta un comunicat al Cultului Penticostal din… 2007!

Între puținele propoziții proprii, Ionescu face marea greșeală de a introduce o frază pompoasă: „rânduieli de bun simț și logică doctrinară (corelarea între principiile generale și aplicarea lor practică)”.

Păi o astfel de expresie se întoarce ca un bumerang împotriva celui care a lansat-o…

Logică docrinară? UNDE e logica doctrinară la… Cristian Ionescu?

Într-un comentariu pe blogul lui Dionis Bodiu mi-am exprimat deja rezerva față de competența teologică a pastorului Cristian Ionescu.

Această expresie nu face decît să-mi întărească opinia pe care o am în ceea ce privește incompetența lui teologică.

În acest articol nu există nici măcar o minimă referință despre ce ar putea însemna… liberal!

Cum, în anii trecuți, am avut polemici cu români din SUA care nu știau nici măcar faptul că liberal înseamnă ceva în cultura politică nord-americană și altceva în cultura politică europeană, nu m-aș mira ca și acum unul precum Cristian Ionescu să fie ignorant despre ce înseamnă LIBERAL în context teologic!

Din cîte intuiesc eu, folosește conceptul așa, după ureche…

Dar, de data asta, nu se mai poate țigăni chiar oricine, ca la ușa cortului, în legătură cu o astfel de opinie a lui Cristian Ionescu, în care lîngă Peniel a adăugat: liberalii!

Că Cristian Ionescu urmărește coagularea unor grupuscule penticostale, nu e greu de bănuit…

Și în cazul meu, parcă, spunea că ar fi de dorit o solidarizare ÎMPOTRIVĂ…

Sărmanul om, e cu cîțiva ani în urmă, în bloggingul evanghelic au mai apărut astfel de idei… anacronice.

Nu că nu ar fi nevoie de solidarizare, de 9 ani susțin ideea că evanghelicii români ar trebui să găsească forme de solidarizare…

Dar nu e în stare oricine, oricînd, oricum, pentru orice…

În articolul cu pricina, Cristian Ionescu NU indică în nici un fel ce înseamnă liberal și nu indică în nici un fel CINE sînt pastorii liberali…

O, ce bine ar fi dacă ar recunoaște că l-a luat gura pe dinainte…

Dar nu e cazul…

Și nu e prima dată…

Bloggerii evanghelici vom avea destule de scris… Din păcate…

Dacă un pastor penticostal precum Cristian Ionescu nu își poate respecta sărbătoarea (Rusaliilor) ȘI PE INTERNET, atunci va trebui să suporte consecințele…

Spiritul autentic al unui blogger (Marius Cruceru a declarat că nu e blogger) are legătură cu libertatea sa interioară, dar și cu libertatea de expresie. Un blogger cît de cît implicat în spațiul public va taxa, cel puțin din cînd în cînd, declarații tîmpite ale persoanelor publice, precum sînt declarațiile lui Cristian Ionescu.

Coagularea discuțiilor în blogosferă se va realiza, în cele din urmă, în jurul… IDEILOR.

De-astea Cristian Ionescu se pare că are mai puține…

În schimb are puseuri de agresivitate ideologic-confesională și un stil de „dialog” din care lipsește… disponibilitatea.

Atunci cînd nu-ți place de cineva, poți să nu răspunzi la chestionările lui.

Dar atunci cînd altora nu le plac declarațiile tale tîmpite, a nu răspunde la chestionările lor, referitoare la IDEI, nu la persoane, este un semn de incompetență.

Și dacă credeai, cumva, că vei folosi spațiul public pentru a te impune, vei avea neplăcuta surpriză să fii strivit sub presiunea spațiului public…

4 răspunsuri to “Cristian Ionescu își continuă cruciada împotriva Penielului”

 1. Syme Says:

  De unde reguli ale bunului simț sau logică doctrinară… Omul a început să recurgă la editarea comentariilor după cum îl taie capul.. iar acolo unde i s-a cerut minimul de explicație – care sunt criteriile folosite pentru a scoate fraze din comentariile altora – omul nu a mai aprobat defel comentariile.

  Prin dos și sperând să nu fie văzut, își scoate comentatorii inconfortabili din joc (după care le editează comentariile) fără niciun avertisment și fără a explica vreodată care-i sunt criteriile.

  Asta nu miroase defel a „rânduieli de bun simț”. Dar lasă.. că organizatorii Peniel AU ignorat avertismentul. Pastorul Ionescu îl ignoră abia acum.

 2. Alin Cristea Says:

  E dreptul lui să editeze cum vrea comentariile. Dar dacă are pretenții precum Petru Lascău care scrie “Nu sunt de acord ca blogul acesta să conțină atacuri incorecte la oameni și biserici.”, atunci intervenim pe blogurile noastre și sancționăm „inexactitățile” – diferența între declarații și realitate.

  Dacă Cristian Ionescu are pretenția că pe blogul lui au loc dezbateri, atunci intervenim și spunem: Ce mai bla-bla-uri!

  Omul nu poate să facă față unor întrebări simple care i se pun, darămite unei dezbateri (teologice)…

  Îl așteaptă zile grele… Cel puțin din partea mea… :)

 3. 12 postări în Top 100 WP (13.06.2011) « România Evanghelică Says:

  […] România la Peniel 2011 (dyobodiu) 48. Când aștepți la ușa greșită… (deliafilip) 55. Cristian Ionescu își continuă cruciada împotriva Penielului (romaniaevanghelica) 72. Disconfortul de Rusalii (drezina) 87. 5 Moduri în care Păstoritul ajută […]

 4. 7 postări în Top 25 WP (14.06.2011) « România Evanghelică Says:

  […] Biblică din România (vaisamar) 24. Când aștepți la ușa greșită… (deliafilip) 25. Cristian Ionescu își continuă cruciada împotriva Penielului […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: