Din ciclul „Ionescu și prostovanii săi”: Unele mîțe nici să zgîrie nu știu

Pe firmamentul blogosferei evanghelice se „remarcă” încă blogger care nu prea știe ce vorbește: Tomis the Cat.

Acesta și-a declarat adeziunea TOTALĂ față de atitudinea habotnică a pastorului Cristian Ionescu față de Conferința Peniel ORADEA (atenție, ORADEA!, că după aceea s-a pornit la cruciadă nu doar în legătură cu incidentul de la Oradea).

Dar a continuat cu prostii proprii. Cică: „N-am ştiut până în ziua de azi că există o variantă DANSEZ PENTRU TINE şi în Biserică !!! Chiar mă mir că nu l-au invitat acolo şi pe Ştefan Bănică… s-ar fi simţit excelent… cred că o aducea cu el şi pe Andreea Marin !”

Astfel de replici nu sînt inteligente! Acestea sînt replici nătăflețe, ale unora care nu-și folosesc materia cenușie pentru a construi o vorbă de duh (dar nu e obligatoriu să ai duh pe Internet, care e plin de prostovani).

„Vă invit să vizionaţi imaginile de mai jos… Şi-L voi lăsa pe Domnul să judece şi să producă o puternică mişcare de trezire spirituală, o pocăinţă reală şi profundă în inimile acelor tineri pentru ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple niciodată la întâlnirile de tineret din Bisericile neoprotestante din România !”

Nu, nu l-a lăsat pe Domnul să judece! Ne-a impus, încă de la început, varianta imbecilă a interpretării lui Cristian Ionescu! Pe Domnul Ionescu l-a lăsat să judece! Pe Dumnezeu NU îl lasă să judece!

N-ar vrea nici pe noi să ne lasă să judecăm! Dar noi gîndim, noi nu… mințim!

Prin faptul că Cristian Ionescu și Tomis the Cat (și oricare alții) oferă cititorilor lor DOAR 2 înregistrări de la Peniel și trag o concluzie imbecil-generalizatoare asupra ÎNTREGII Conferințe, Cristian Ionescu și Tomis the Cat (și oricare alții) mint!

Tomis the Cat propune și un sondaj: Ești de acord cu asemenea moduri de „închinare prin pantomimă și dans”?

Variantele de răspuns:

– Nu
– Da
– Nu mă interesează chestiile astea religioase

Eu am lăsat următorul comentariu: Mai trebuie încă un buton prin care să ne exprimăm suspiciunea faţă de facultăţile raţionale ale lui Tomis the Cat (şi ale lui Cristian Ionescu).

Motanul Tomis s-a înfuriat, s-a perpelit, s-a învîrtit (în aer probabil) și, vrînd să zică ceva ce să pară inteligent, nu a făcut altceva decît să-și arate ghearele și rînjetul pisicesc, dar… unele mîțe nici să zgîrie nu știu.

Să iau pe rînd chestiunile pe care le menționează Tomis:

1. În primul rînd, bloggerul mi se adresează ca în mahala, la per tu și fără vreun respect (care reiese oarecum din cuvintele lui că ar trebui să-l arate față de un blogger notoriu ca mine). Menționez că nu știu cine este persoana respectivă și, ca și în alte ocazii de acest fel, îmi repugnă tonul familiar pe care îl folosește la adresa mea. Nu ne tragem de șireturi! Cum am scris și în alte dăți, pocăiții să facă bine să învețe cum să vorbească în public! Pocăiții sînt cumplit de neciopliți în public!

2. Tomis scrie la un moment dat: „NU EŞTI CAPABIL să faci un gest de absolută normalitate.”

Aceasta este, desigur, o minciună.

Dar mai trebuie văzut și contextul.

3. În cadrul discuției generate de declarațiile belicoase ale lui Cristian Ionescu, Tomis găsește de cuviință să-și amintească ceva în legătură cu mine. Tocmai acum și-a găsit? Dacă voi pune un scurt comentariu INCOMOD pe 10 bloguri evanghelice, este NORMAL ca fiecare dintre cei 10 bloggeri să-și amintească (alt)ceva în legătură cu mine?

Sau este NORMAL ca bloggerul să răspundă chestiunii în discuție? Iar dacă, din diverse motive, consideră că nu trebuie să apară comentariul, atunci poate să-l nu-l aprobe.

4. Tomis mă acuză că îi resping „de luni de zile două comentarii absolut normale şi de bun simţ prin care te rugam şi eu câteva lucruri elementare”.

Dar nu precizează CARE sînt acele lucruri elementare. Ar trebui să-mi aduc aminte de ceea ce îl doare pe acest amărît motan de schiaună așa nătîng?

Păi eu am 2.800 de comentarii neaprobate, mai multe decît cele aprobate: 2.500 (în rîndul celor două categorii se află o droaie de Pingbackuri).

Singurul lucru pe care mi-l aduc aminte e că omul ăsta voia să-i apară blogul în lista cu cele mai vizitate bloguri evanghelice pe care o actualizez la începutul lunii (și/sau pe lista blogurilor evanghelice cu peste 100.000 de vizite. Actualmente lucrez cu lista blogurilor evanghelice cu peste 500.000 de vizite.). Mi-a indicat și numărul de vizite, dar eu nu mă iau după indicațiile oricui. Se pare că și-a dat seama și la un moment dat a afișat contor (WordPress?) care indica numărul vizitelor.

Ca să pot determina care sînt cele mai vizitate bloguri evanghelice în fiecare lună, trebuie să fac calcule, adică trebuie să am numărul de vizite pe un blog la începutul lunii și la sfîrșitul lunii. Nu mai intru în detalii. Orice om NORMAL își poate da seama că de ani de zile muncesc în blogosfera evanghelică (și pe Internet) de-mi sar capacele.

Cel puțin o dată a apărut Tomis the Cat pe lista blogurilor evanghelice cu peste 100.000 de vizite:

Bloguri Evanghelice Accesări – 1 noiembrie 2010

Văd însă că nu apare vreo cifră în dreptul lui, probabil că nu am mai găsit contorul, sau se poate chiar ca ochii mei să fi trecut prea repede și să nu-l fi observat, dar anunțasem deja în 6 octombrie că Tomis the Cat a trecut de 100.000 de vizite.

5. Să tragem niște învățăminte și din acest incident:

A. Diavolul ne face să ne pierdem vremea.

În loc să scriu niște citate din cărți apărute la edituri evanghelice (cu care am colaborări de ani de zile), lucru pe care NUMAI Alin Cristea îl face în blogosfera evanghelică, iată, e aproape ora 17.00 și stau să buchisesc la gheruțele unui motan nătîng…

B. Cu această ocazie putem remarca cum se chircesc unii asupra propriilor „amintiri”, în loc să-și deschidă mintea spre lucruri mai mari, spre chestiuni mai ample, spre durerile mai mari ale altora…

Păi nici măcar lista cu stemele blogurilor din Rețeaua România Evanghelică nu am completat-o…

Adică, dacă lăsam un comentariu incomod pe Gorjul Evanghelic, în legătură cu afișul grotesc cu evanghelizare cu Iosif Țon la Târgu Jiu, trebuia să mă aștept să-și aducă aminte bloggerul că nu i-am îndeplinit solicitarea de a-i adăuga sigla în coloana din dreapta de pe România Evanghelică?

Păi nici lista cu site-uri evanghelice nu e actualizată de un an, doi…

Bă, pocăiților, băgați-vă mințile în cap! De cînd vă sînt eu dator cu ceva (în afară de nu puținele tîmpenii cu care m-ați plictisit)?

C. Oricum am lua chestiunea, subiectul „festivalului Satanei” e o pată pe obrazul penticostalilor! Oricine ar avea dreptate, și oricît de puțină dreptate ar avea, tot penticostalii pică prost!

Că anul trecut s-a făcut de căcat conducerea Cultului Penticostal e deja un fapt cunoscut (la fel cum e cunoscut faptul că și conducerea Cultului Baptist s-a făcut de căcat). Dar modul în care e prezent pe Internet pastorul Cristian Ionescu reprezintă o rușine pentru creștinii penticostali români.

Avînd în vedere că poate avea influență în mediul evanghelic (penticostal), precum se vede, consider că ar fi de datoria unor bloggeri lucizi (cu experiență, cel puțin în a gîndi!) să sancționeze public rătăcirile iraționale ale lui Cristian Ionescu.

În ceea ce mă privește, am făcut-o și o să o mai fac.

Nu mor caii cînd schiaună… motanii (lui Ionescu)!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: