Trăind cu speranță (3)

Trăind cu speranță – David Pawson, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 85 p.

“Știai că 24% din versetele din Biblie conțin o profeție cu privire la viitor? Predicția este un element vital în profeție, iar poporul profetic al lui Dumnezeu trebuie să fie preocupat de viitor. Iată niște cifre care s-ar putea să te uimească. În total, în Biblie sunt prevestite 737 de evenimente viitoare. Nu cunosc nicio altă publicație care să fi cutezat să facă atât de multe preziceri. Unele dintre ele sunt prezise de până la trei sute de ori, așa că poți să faci o simplă înmulțire. Din cele 737 de evenimente prezise, 596 (puțin peste 80%) s-au întâmplat deja – în cele mai mici detalii. Unele dintre ele sunt atât de extraordinare, încât din punct de vedere statistic nimeni nu s-ar fi putut aștepta ca ele să aibă loc. Aceasta înseamnă că Biblia este exactă în proporție de 80%? Nu, ea este 100% exactă, pentru că tot ce se putea întâmpla până acum s-a întâmplat.

Marea majoritate a prezicerilor rămase se referă la sfârșitul lumii, iar când acesta va veni, vei descoperi că a avut dreptate și cu privire la ele! Biblia prezice mai puțin de douăzeci de lucruri care trebuie să se împlinească înainte ca Domnul Isus să revină pe pământ. (Apropo, acesta este unul dintre evenimentele prezise de trei sute de ori, așa că pare a fi ceva destul de important pentru speranța noastră.)

Lucrul care mă îngrijorează însă este faptul că între creștini, care ar trebui să fie cei care au o viziune clară asupra viitorului, care știu ce se va întâmpla, domnește confuzia. De fapt mulți sunt atât de confuzi, încât au încetat să se mai gândească la viitor și spun: “Ei bine, am să-mi văd de prezent, acesta este cel mai important”, pierzând astfel dimensiunea vitală a speranței. S-ar putea ca ei să fie puternici în ceea ce privește credința și dragostea, dar slabi în ce privește speranța. Dumnezeu vrea ca noi să fim un popor profetic tri-dimensional.” (p. 21-22)

Un răspuns to “Trăind cu speranță (3)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: