Un comentariu, pe blogul lui Dionis Bodiu, despre „Festivalul Satanei”

Pe blogul lui Dionis Bodiu, Cristian Ionescu întreabă, referitor la incidentul de la Peniel Oradea: „De ce nu au oprit imediat prezentarea?”

La adresa următoare au apărut precizări ale lui Lucian Oniga, care s-ar putea să fi fost făcute în aceste zile:

http://christ4ro.com/2011/06/13/atac-virulet-la-adresa-miscarii-peniel

Din ele aflăm cîteva chestiuni de la prima mînă.

După cum se știe, Cristian Ionescu nu reprezintă „prima mînă” și nici nu a demonstrat că are informații de la surse primare.

Într-un comentariu din 11 iunie 2011 pe blogul lui, Cristian Ionescu a pus întrebarea: „De ce nu s-au dezis imediat și public?!”

Nu consider a fi onestă această întrebare. În mod intenționat (sau cel puțin ignorant, de ce nu se interesează mai întîi, ca să știe cum a fost?), Cristian Ionescu induce ideea pasivității conducerii Peniel față de incidentul din 16 aprilie 2011.

Ceea ce NU ESTE ADEVĂRAT. Dar, așa cum se poate observa din mai multe comentarii ale lui, Cristian Ionescu are suspiciuni la adresa Penielului și a folosit acest incident ca pretext pentru un atac virulent la adresa Penielului.

Pînă acum știm următoarele despre reacția organizatorilor:

1. Doi dintre membrii comitetului de conducere ai Fundației Peniel au ieșit afară din sală în semn de protest.

Asta înseamnă că a existat o reacție IMEDIATĂ. Cristian Ionescu ar trebui să facă această distincție: au existat unii dintre conducerea Peniel care au au avut o reacție IMEDIATĂ, așadar Cristian Ionescu ar trebui să-și refacă articolul informînd corect cititorii. Avînd în vedere că a lansat însă un titlul grotesc, „festivalul Satanei”, prin care a urmărit discreditarea ÎNTREGII activități a Penielului de oriunde și de oricînd, să nu se mire dacă cititorii vor pune la îndoială facultățile sale mintale și/sau vocația sa pastorală, care implică ÎN PRIMUL RÎND vocația adevărului. Nu-i așa, mă pastorilor?

2. În aceeași seară, la scurt timp după incident, s-au prezentat scuze PUBLICE: „În introducerea predicii am făcut câteva remarci lămuritoare iar la finalul sesiunii ne-am cerut iertare public tuturor pentru cele întâmplate în cadrul pantomimei”.

Așadar, S-AU DEZIS PUBLIC!

Mai știe Cristian Ionescu citi românește? Să facă bine să citească și să caște ochii și urechile: S-AU DEZIS PUBLIC!

3. A doua zi a fost postat Comunicatul public, despre care se știa încă de acum 2 luni.

„În prima zi de după conferință, împreună cu echipa organizatorică ne-am adunat pentru a analiza la cald cele petrecute, în ansamblu, la Conferința Peniel. Tot atunci am hotărât să scriem și un comunicat referitor la pantomima din ultima seară. Comunicatul a fost imediat pus pe situl Peniel (duminică, 17 aprilie).

Dar Cristian Ionescu se pare că nu știa de comunicatul respectiv, din moment ce nu știa nici de linkurile pe Youtube pe care le-a folosit, pentru „informarea” cititorilor, după 2 luni, atunci cînd i-au fost vîrîte sub nas…

Un răspuns to “Un comentariu, pe blogul lui Dionis Bodiu, despre „Festivalul Satanei””

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: