Uimitorul tupeu al lui Daniel Chiu

Să vezi și să nu crezi – tocmai Daniel Chiu, autorul de tristă amintire al unor jenante epistole apărute, cumva, în blogosfera evanghelică, avertizează, pe blogul lui Dionis Bodiu: „O să dăm socoteală de fiecare vorbă fără rost…”

Da, tocmai Daniel Chiu are tupeul, el care acum îi scrie lui Dionis Bodiu: „Te-ai asociat cu secăturile batjocoritoare.”

O fi pe-aici vreo vorbă fără rost? O fi…

Că în epistolele sale, Daniel Chiu folosește O DROAIE de vorbe fără rost…

Evanghelicii români sînt foarte inventivi atunci cînd trebuie să înjure cu… „vorbe fără rost”.

(Zilele trecute mă amuzam teribil de cum mă numea cineva pe email: „gălușcă înfumurată”. Iar recent circula un email în care eram numit „taur baptist”.)

Este uimitor tupeu lui Daniel Chiu… El, pastor fiind, își permite să folosească expresii extrem de dure la adresa altora, dar alții să nu cumva să-l deranjeze cu ceva pe domnul pastor…

Răspunsul lui Dyo este magistral:

„În condiţii normale, aş fi moderat comentariul dvs, unul insultător şi nedemn de un pastor baptist cu pretenţii de apologet al dreptei credinţe. Apelul la calificative, precum cel de “secătură”, vă dezonorează şi dovedeşte subţirimea – vizibilă şi în alte ocazii – argumentelor cu care jonglaţi. În absenţa unui mesaj consistent, fundamentat pe Scriptură (element mai degrabă decorativ în retorica dvs), vă pricepeţi de minune să jigniţi, să anatemizaţi şi să trimiteţi legiuni de demoni peste tot ce nu se potriveşte cadrului îngust în care aţi ales să vă urmaţi crezul. Tipic pentru o patologie sectară.

Ceea ce mă îngrijorează însă, citind mesajul dvs, este altceva: promovaţi cu mândrie acest jihad fundamentalist, bazat pe reacţii emoţionale la episoade vechi testamentale. În caz că nu aţi observat, nu mai trăim în vremea lui Ilie. Aveţi o obsesie în a asocia demonii şi luptele vremii sale cu tot ce nu vă convine în spaţiul evanghelic contemporan. Ucideţi, ca şi el, după care ne chemaţi să fim părtaşi la festin. Nu se mai poate face cu sabia; o faceţi jucându-vă cu cuvintele.”

Ce secătură criminală mai e și Daniel Chiu ăsta…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: