Oameni mari: Moise (6)

Moise: un om al dedicării altruiste – Charles R. Swindoll, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 350 p.

“Ralph Waldo Emerson a afirmat: “Nu există istorie propriu-zisă; doar biografie.” Thomas Carlyle, contemporan cu el, a adăugat următoarele: “Studierea istoriei este doar studierea marilor oameni – bărbați și femei.” […]

Când ajungi la Exod, el este, în principal, biografia unui bărbat.l Dintr-odată, lentilele telescopului Duhului Sfânt se centrează asupra unui individ și stau așa încă patru cărți – de la Exod la Deuteronom. După cum știi deja, este biografia lui Moise, slujitorul personal al lui Dumnezeu pe care l-a transformat într-un bărbat altruist.

Te simți vreodată puțin copleșit când întâlnești aceste mari nume în Scriptură? Simți vreodată că parcă bărbații și femeile din paginile Bibliei sunt făcuți dintr-un material diferit de al tău și că nu vei putea fi folosit niciodată de Dumnezeu așa cum au fost ei? Ideea că noi am putut “scrie istoria” vreodată pare aproape absurdă.

Dar, când te gândești la asta, Dumnezeu ar fi forțat să scrie istoria fără oameni. Și nu trebuie să uităm niciodată că planul Lui nu s-a încheiat cu Moise. Sau cu David. Sau cu Daniel. Sau cu Ioan Botezătorul. Sau cu Petru sau cu Pavel sau cu Marta. Planul Său mai continuă și mai este istorie de scris înainte ca planul Lui să fie desăvârșit și înainte ca să se încheie istoria. Până în acea ultimă zi, El încă îi folosește pe oameni. Pe împărați și pe oamenii obișnuiți. Pe femei și pe bărbați. Pe bogați și pe săraci. Pe îndrăzneți și pe timizi.” (p. 179-180)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: