Oameni mari: Pavel (10)

Pavel: un om al harului și al tăriei de caracter – Charles R. Swindoll, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 340 p.

“Pavel nu menționează nicio condiție, restricție sau limită care să îi afecteze mulțumirea. Indiferent de situația sa din viață, el a trăit deasupra circumstanțelor. Sunt convins că acest lucru i-a permis lui Dumnezeu să-l folosească pe acest bărbat cu atâta eficiență. Acest lucru a făcut ca impactul său să fie eroic. Niciodată de-a lungul relatărilor pe care le-am studiat în aceste câteva capitole, Pavel nu a manifestat o mentalitate de victimă sau tendințe de autocompătimire. Ci, atât când se afla “în lipsă”, cât și când trăia în “belșug”, atât atunci când era “flămând”, cât și atunci când era “sătul”, Pavel a rămas mulțumit. Cu toate că circumstanțele prin care a trecut au fost deseori extreme, atitudinea acestui bărbat a rămas neclintită.

S-ar putea să fii tentat să pui totul în seama temperamentului. La urma urmei, cultura modernă pune mare accent pe clasificarea temperamentelor. Dar mulțumirea nu e ceva genetic. Pavel scrie simplu: “M-am deprins” să fiu mulțumit. Mulțumirea rezultă dintr-o atitudine învățată, cultivată de-a lungul timpului. Atitudinea guvernează mulțumirea.” (p. 299)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: