Oameni mari: Iov (1)

Iov: un om al răbdării eroice – Charles R. Swindoll, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 351 p.

“Pierderile suferite de Iov l-au lovit ca un fulger. Trecând de la o lovitură la alta și apoi alta, bărbatul acesta a rămas neclintit. Numele lui a devenit sinonimul expresiei: răbdare eroică.

Mulți pacienți care au trecut printr-o operație dificilă și-au gsit mângâierea în viața lui Iov. Mulți părinți îndurerați, zdrobiți, care și-au pus fiica sau fiul în mormânt, au citit cartea lui Iov pentru a primi pace. Mulți dintre cei care au suferit falimentul afacerilor proprii și-au amintit de Iov și au găsit puterea de a merge mai departe.

Pierderile răvășitoare ale lui Iov sunt identificate de faptul că acestea au apărut fără niciun fel de avertisment. Nouă ne este ușor să trecem cu vederea rapiditatea și violența loviturilor care s-au abătut asupra lui, pentru că știm că acestea urmau… și de ce. Știind despre această “înțelegere cosmică” dintre Susținătorul vieții și Dușman, pentru noi factorul de șoc este diminuat. Noi cunoaștem natura neobișnuită a acestei înțelegeri, dar Iov nu știa nimic. De fapt, lui nu i s-a spus niciodată nimic despre detaliile complotului. Dar reacționând cu tăria de caracter pe care a cultivat-o de-a lungul anilor, încrezându-se în Dumnezeu și umblând cu El, pierderea suferită nu l-a determinat pe Iov să Îl blesteme pe Dumnezeu și să se întoarcă împotriva Lui. Dar cu siguranță era foarte confuz.” (p. 15)

Un răspuns to “Oameni mari: Iov (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: