Oameni mari: Iov (2)

Iov: un om al răbdării eroice – Charles R. Swindoll, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 351 p.

“Vreau să îți prezint acum trei principii pe care le putem schița din experiența lui Iov de până acum, alături de un mic sfat, care îți va fi de folos… dacă nu acum, curând.

În primul rând, devreme ce viețile noastre sunt pline de încercări, nu trebuie să uităm că întotdeauna ne așteaptă alte încercări. Iov recunoaște: “Omul se naște ca să sufere, după cum scânteia se naște ca să zboare” (Iov 5:7). Și are perfectă dreptate. Încercările sunt inevitabile, așa că să nu fi surprins de ele. Fii conștient de faptul că Dușmanul este în libertate. Fii bigilent, oriunde te-ai afla, pentru că, din moment ce un anumit domeniu a fost atacat, niciun altul nu este scutit. Cine știe ce va urma? Iată sfatul meu: Nu fi surprins. Petru scrie în 1 Petru 4:12: “Preaiubiților, nu vă mirați de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi.” Nu te gândi că încercările sunt ciudățenii. Ele sunt regula, nu excepția.

În al doilea rând, devreme ce lumea noastră este căzută, trebuie să înțelegem că este posibil ca cei care ne iubesc să ne dea sfaturi greșite. De-a lungul vieții, am primit sfaturi greșite cu mai multe ocazii, de la oameni care mă iubeau cu adevărat. Erau sinceri, însă greșeau. Nu au intenționat să-mi dea sfaturi greșite, dar au făcut-o. Iată sfatul meu: Nu te lăsa amăgit. Doar pentru că îți este soț sau soție și te sfătuiește să faci cutare sau cutare lucru, nu înseamnă că sfatul este bun sau înțelept. Doar pentru că el sau ea îți este partener în afaceri și îți dă un sfat, nu înseamnă că îți dă un sfat sănătos. Pune tot ceea ce auzi în cântarul principiilor Cuvântului lui Dumnezeu. Acesta este standardul nostru și ghidul nostru, care nu dă greș niciodată. Cu tact plin de iubire, Iov a trebuit să spună: “Vorbești ca o femeie nebună. Draga mea, te iubesc, dar nu pot face asta.”

În al treilea rând, devreme ce Dumnezeul nostru este suveran, trebuie să fim pregătiți pentru binecuvântare și necaz. Deoarece este Dumnezeu, El este imprevizibil. Sfatul meu? Nu te lăsa deziluzionat. Deoarece Dumnezeul nostru este suveran, trebuie să fim pregătiți pentru binecuvântare și pentru necaz. Țin cont și de ultimele două cuvinte.” (p. 35-36)

Un răspuns to “Oameni mari: Iov (2)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: