Manualul misionarului contemporan (4)

Manualul misionarului contemporan – Marjorie A. Collins, Succeed Publishing, Medgidia, 2011, 323 p.

“Autorităţile ţărilor în curs de dezvoltare caută lideri, supraveghetori, manageri, administratori şi profesori care să poată transmite cunoştinţele lor localnicilor. Este foarte posibil ca nivelul educaţiei acumulate să determine măsura în care vei putea sluji în ţara căreia îţi dedici viaţa. Nu înceta niciodată să înveţi, pentru că, atunci când o vei face, vei înceta să mai creşti. Fără creştere, satisfacţia cuiva în viaţa va fi limitată, precum şi ceea ce poate oferi acea persoană altora. Şi, din păcate, când creşterea încetează, locul ei este luat de atrofiere.

Când vei ajunge pe câmpul de misiune, nu va fi uşor să rămâi la curent cu ceea ce se petrece în domeniul tău profesional. Nu uita să te abonezi la reviste de specialitate, comandă-ţi cărţile care apar, informează-te prin cursuri prin corespondenţă, cere liderilor misiunii să organizeze un seminar de management, de asistenţă medicală, o conferinţă de educaţie creştină, cel puţin o dată la doi ani, la care să fie invitaţi profesionişti din ţara de baştină, care să aducă ultimele informaţii din domeniu colegilor de peste hotare. Dacă trăieşti într-un context urban, înscrierea la un curs desfăşurat la o universitate locală ar putea reprezenta o experienţă utilă, care ţi-ar ascuţi abilităţile. Dacă trăieşti în mediul rural, trebuie să-şi faci timp să citeşti literatură de specialitate sau să asculţi casete pe teme legate de profesia ta.

Două dintre revistele care prezintă un deosebit interes printre misionarii evanghelici sunt Evangelical Missions Quarterly (11,95$, EMIS, Box 794, Wheaton, IL 60187) şi International Journal of Frontier Missions (15$, Frontier Missions, P.O. Box 40638, Pasadena, CA 91104).

Indiferent unde te afli, cine eşti şi ce vârstă ai, se va găsi un domeniu de slujire în care vei fi începător. Fă-ţi bine temele şi continuă să înveţi până când nu mai ai ce. Aceasta este responsabilitatea fiecărui om care doreşte să fie un martor al lui Cristos în lumea în care trăieşte. Amatorismul în domeniul profesional şi credinţa creştină solidă nu pot face casă bună împreună.” (p. 45)

Un răspuns to “Manualul misionarului contemporan (4)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: