Cristian Ionescu despre Răscumpărarea Memoriei

Cristian Ionescu: „Răscumpărarea memoriei este un demers care poate fi merituos atâta vreme cât nu va fi asociat cu vreun alt curent. Chiar dacă este incomplet și de aceea în curs, viabilitatea lui depinde de totala sa neutralitate când este vorba de alte subiecte. Până recent, pastorul Vasilică Croitor a reușit să mențină acest echilibru. Am avertizat de la început că suportul meu este condiționat tocmai de disciplina de care autorul va da dovadă în acest sens. Șchiopătările sale și ale altora din anturajul său legate de Peniel din ultima vreme ne dau dreptul să punem sub semnul întrebării motivația inițială a demersului. Sperăm (încă) să fie doar o coincidență nefericită. Intervenția lor vis a vis de Peniel este cu atât mai nefericită cu cât dacă în cazul Răscumpărarea memoriei se cereau capete acum primim o invitație la moderație. Această inconsecvență este suspectă, foarte suspectă! Mai vedem…”

Un răspuns to “Cristian Ionescu despre Răscumpărarea Memoriei”

 1. Florin Puscas Says:

  Un raţionament total greşit. Dreptatea e dreptate indiferent cine o proclamă şi în ce fel de context. Trădarea de fraţi din perioada comunistă e condamnabilă şi amploarea ei trebuia cunoscută. Atâta timp câr adevărul dintr-o asemenea carte se poate dovedi, un asemenea demers trebuie sprijinit, indiferent de autor.

  Din ceea ce afirmă pastorul Cristian Ionescu se înţelege că suportul domniei sale nu merge către adevăr şi dreptate, ci către acele lucruri care îi convin. Ceea ce e foarte grav!

  Asta cu motivaţia e la graniţa cu paranoia, dar să trecem peste. După episodul cu „măsluirea” topurilor wordpress, nu mă mai miră nimic.

  „Intervenția lor vis a vis de Peniel este cu atât mai nefericită cu cât dacă în cazul Răscumpărarea memoriei se cereau capete acum primim o invitație la moderație.” Ei bine, asta ţine deja de domeniul iresponsabilităţii, ba chiar a abjectului. Cum să compari colaborarea cu Securitatea, care a produs atâta rău, cu un banal dans? în plus, majoritatea celor care au colaborat cu Securitatea nici măcar nu au recunoscut şi nu şi-au cerut iertare. Total alta e situaţia în cazul Penielului. Comparaţia pastorului Cristian Ionescu nu poate produce decât greaţă oricărei persoane cu bun-simţ şi o doză de inteligenţă.

  Să mă ierţi că las comentariul ăsta aici (tu decizi dacă îl aprobi sau nu), dar blogul ionescian e un loc de evitat de când se plimbă pe acolo o mulţime de „conservatori” care de fapt îşi conservă doar creierul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: