Amvonul Marii Trimiteri (1)

Amvonul Marii Trimiteri – cameron W. Wilson, Succeed Publishing, Medgidia, 2008, p. 219

“În prezent în România există o biserică evanghelică la fiecare 5500 din cetățenii ei. Există mai mult de 600.000 de oameni născuți din nou astăzi în România. Mulți români spun că ei nu-și pot permite să trimită misionari sau să-și trăiască viața printre popoare străine. De fapt, poporul român se află astăzi în treimea superioară a economiei mondiale. Nu mai putem afirma că mișcarea creștină românească este prea mică sau prea săracă pentru a sprijini misiunea mondială. Multe țări, care au standarde de viață cu mult mai mici, trimit totuși sute de misionari cu normă întreagă în întreaga lume, în ascultare față de Marea Trimitere.

Aceste statistici ajută la sublinierea unui fapt semnificativ: România nu este un câmp de misiune în adevăratul sens al cuvântului. În schimb, Biserica din România reprezintă o forță misionară care nu a fost încă mobilizată pentru evanghelizarea mondială. Având mii de biserici evanghelice, transmisiuni zilnive ale “Vocii Evangheliei”, România a fost evanghelizată mai riguros decât cele mai multe țări. Deci, cum ați răspunde la întrebarea aceasta: “De ce trebuie ca cineva să asculte Evanghelia de două ori, înainte ca toți să o audă mmăcar o dată?”

Un misionar, prin definiție, este o persoană care părăsește propria sa cultură și duce Evanghelia unui popor de o cultură diferită (ethnos). Atunci când prezentăm Evanghelia oamenilor din propria noastră cultură, suntem evangheliști. În acest sens, România posedă doar o mână de misionari cu normă întreagă, pe plan extern. (vezi “Operation World”, p. 537).

Însă această situație se schimbă cu rapiditate pe măsură ce mulți români se dăruiesc pe ei înșiși slujirii depline în misiunea mondială. O nouă agenție, Agenția Penticostaklă de Misiune Externă, a fost înființată pentru a pregăti, echipa, sprijini și administra misionarii români. În cuvintele omului de stat misionar Dr. John R. Mott, “Creștinii și bisericile locale care nu sunt angajați în evanghelizarea mondială contrazic (fie prin orbire, fie prin neascultare), o parte esențială a identității lor de către Dumnezeu. Mandatul nostru pentru evanghelizarea mondială îl constituie întreaga Biblie. Mandatul nu poate fi evitat”.” (p. 13-14)

Un răspuns to “Amvonul Marii Trimiteri (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: