Oameni mari: Ilie (1)

Ilie: un om al modestiei și al curajului – Charles R. Swindoll, Societatea Biblică din România, Oradea, 20011, 162 p.

“Primul lucru care îmi vine în minte când mă gândesc la Ilie este stilul lui personal. Din start, el este înaintea împăratului. Fără a irosi măcar o clipă, fără frică și ezitare. Ilie se prezintă înaintea împăratului Ahab și trece direct la subiect.

Acum, adu-ți aminte că împărăția lui Israel trăise mai bine de șaizeci de ani în necredință, asasinare, idolatrie, nelegiuire și violență. Mai mult, împăratul și partenerul lui de domnie dunt cei mai răi dintre toți. Și pe această scenă, apare din senin un profet. El nu ține cont de protocol, nu se prezintă și nu arată absolut niciun respect față de prezența regelui. Nu este nici sofisticat, nici cizelat, nici educat și nici manierat. Ci doar anunță: “Viu este Domnul Dumnezeul lui Israel al cărui slujitor sunt, că în anii aceștia nu va fi nici rouă, nici ploaie, decât după cuvântul meu.”

Ilie este un om cu o misiune, care se declară “slujitorul Domnului Dumnezeului lui Israel”, în timp ce peste tot în jurul lui există dovezi clare ale închinării nerușinate aduse lui Baal. Fără a-și pregăti audiența pentru avertisment, face proclamarea: “Nu va nici plaoie – nici măcar rouă – mai mulți ani, decât la cuvântul meu.” Cuvintele lui par realitate împlinită, însă nu trebuie să uităm că el își ridică pumnul împotriva diavolului însuși. El pune lucrurile la punct. Cum spunem noi în Texas, “A sosit vremea ori să pescuiești, ori să renunți la momeală.” Baal sau nu, spune Ilie, nu veți primi ploaie. Și fără ploaie, nu veți avea roade. Turmele voastre vor muri. Oamenii vor muri. Se trage cortina.

Ilie își livrează informația. EL este un mesager care stă în spărtură, special uns și folosit de Dumnezeu pentru aceasta. Călătorește de unul singur, sună alarma și încearcă să anime populația indiferentă și aproape ostilă.” (p. 14)

Un răspuns to “Oameni mari: Ilie (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: