Oameni mari: Estera (4)

Estera: o femeie îmbrăcată cu tărie și slavă – Charles R. Swindoll, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 194 p.

“Întâi, de la Mardoheu învățăm: Nu uita niciodată că mereu există cineva căruia nu îi place devotamentul pe care îl arăți față de Domnul. […]

Așteaptă-te șa asta! Dacă n-o vei face, vei îngădui ca voința ta să fie slăbită. Am văzut aceasta în armată. Am văzut-o în societate. Am văzut-o în lucrarea pastorală. Și cu siguranță că am văzut-o în lumea afacerilor, unde presiunile se intensifică datorită convingerilor unei persoane, care se bat cap în cap cu “politica firmei”. Rezultatul este atât de urât, încât am cunoscut oameni care pur și simplu nu au mai putut rămâne în acea firmă.

În al doilea rând, de la Haman putem învăța: Nu subestima niciodată natura diabolică a răzbunării. Și, dacă tot suntem la punctul acesta, nu-ți subestima propria abilitate de a conspira și a te răzbuna. Lipsa iertării din inima ta îți poate otrăvi întreaga viață, dacă îi permiți s-o facă. […]

În al treilea rând, de la Ahașveroș învățăm: Niciodată să nu supraapreciezi importanța propriei persoane. Este extrem de ușor să fii orbit de mândria poziției sau a puterii pe care o deții. Împăratul Ahașveroș ar fi trebuit să aibă consilieri înțelepți care să îi spună: “Ce-i cu lucrul acesta teribil pe care îl permiți? Nu merită. Nici măcar tu nu ești atât de important”.” (p. 66)

Publicitate

Un răspuns to “Oameni mari: Estera (4)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: