Da’ cît de proști pot fi pocăiții?!… – Cazul Gabi Bogdan

„Fr. Ionescu , un lucru pe care l-am observat la evanghelicii romani(din Romania), este ca in majoritate, cu toate ca sint (somewhat)conservativi in problemele morale , in cele politice sint mai liberali ca si Robert Kennedy. Multi nu inteleg politica americana ( dar se dau experti) cu despartirea intre crestini/conservatori/republicani de o parte, cu ateisti/liberali/democrati de partea cealalta. Si nu inteleg bazele biblice pe care aceasta tara a fost fondata . Intr-un fel nu le bag de vina, sint sigur ca informatile pe care le primesc vin de la mass-media europeana (100% seculara) , care la rindul ei o preia de la main stream media( NY Times, Associated Press, etc) , care la rindul ei este controlata de aripa liberala a democratilor americani. Asa ca nu va mirati la comentarile lui Alin Cristea sau Manastireanu, deoarece informatile lor sint destul de .. neinformate. Ptr. ei “the Christian Right” este prostimea americana cu cromozom lipsa, care asculta la propaganda zilnica a canalului Fox News si se culca cu pusca supt cap.Plus ca ei se cred superiori ( tipical european snobbism) datorita faptului ca vezi Doamne sint mai educati si au multe muzee. Se vede ce rezultat a adus zecile de ani de indoctrinare liberalo/socialista in Anglia. Cel putin noi aici mai avem o speranta, cind stinga chiar o ia pe ulei, America todeauna se duce in dreapta si alege pe cineva de genul lui Reagan, Anul viitor va fi (cred) . Rick Perry.” – comentariu Gabi Bogdan în Mahalaua lui Ionescu

1. CINE este Gabi Bogdan ca să-și dea cu părerea despre MAJORITATEA evanghelicilor români?

În afară de a fi un guraliv pe blogul lui Cristian Ionescu (mai comentează Gabi Bogdan pe alte bloguri?), nu știm prea multe lucruri despre Gabi Bogdan. Care este competența sa în legătură cu evanghelicii din… România? Nu există nici o informație publică care să indice spre o astfel de competență.

2. Faptul că MAJORITATEA evanghelicilor din România ar fi „mai liberali ca și Robert Kennedy” este o tîmpenie. Da’ mare de tot.

În primul rînd pentru că, așa cum vreo doi-trei români din SUA, mai cunoscuți pe blogosfera evanghelică, au remarcat, în Europa LIBERAL înseamnă altceva decît în SUA. Asocierea celor doi termeni este… ABSURDĂ!

În al doilea rînd pentru că MAJORITATEA evanghelicilor români NU au cultură politică. Deciziile lor politice (vorbim de MAJORITATEA, nu de cîțiva PDL-iști) sînt superbe, dar lipsesc cu desăvîrșire…

În al treilea rînd pentru că MAJORITATEA evanghelicilor români NU sînt interesați de politică! E o mare diferență față de implicarea românilor evanghelici din SUA în polemici politice.

3. Gabi Bogdan face o legătură, așa, după mintea lui paranoică, între Europa și SUA astfel: „Informatile pe care le primesc [evanghelicii din România] vin de la mass-media europeana (100% seculara) , care la rindul ei o preia de la main stream media( NY Times, Associated Press, etc) , care la rindul ei este controlata de aripa liberala a democratilor americani.”

No, a găsit dășteptu’ de Gabi Bogdan CUM sînt manipulați evanghelicii români de către… „aripa liberală a democraților americani”!!!

S-o creadă el, cu mintea lui paranoică!…

Oricum, cum vom vedea la următorul punct, cei patru evangheliști au fost trei: Luca și Matei… :)

Îmi place formulă lui GAbi Bogdan. Să priceapă oare de aici „MAJORITATEA” evanghelicilor români că democrații americani nu-s toți… liberali?

3. Partea centrală a comentariului lui Gabi Bogdan conține chestiuni… de pe alte planetă:

„Asa ca nu va mirati la comentarile lui Alin Cristea sau Manastireanu, deoarece informatile lor sint destul de .. neinformate. Ptr. ei “the Christian Right” este prostimea americana cu cromozom lipsa, care asculta la propaganda zilnica a canalului Fox News si se culca cu pusca supt cap.Plus ca ei se cred superiori ( tipical european snobbism) datorita faptului ca vezi Doamne sint mai educati si au multe muzee. Se vede ce rezultat a adus zecile de ani de indoctrinare liberalo/socialista in Anglia.”

Deodată, BRUSC, apar numele lui Alin Cristea și al lui Dănuț Mănăstireanu (Gabi Bogdan nu face nici măcar efortul să specifice prenumele Dănuț, pentru a nu fi confundat cu fiul lui cu numele Daniel, cum s-a mai întîmplat anii trecuți pe Internetul evanghelic).

Ce legătură or avea cei doi cu subiectul propus de Cristian Ionescu – Microcipul? Sau cu vreun comentariu de la articol? Nu știu… Mintea paranoică a lui Gabi Bogdan e cea care inventează astfel de conexiuni…

De unde și pînă unde trage paranoicul Gabi Bogdan concluzia că informațiile noastre ar fi „neinformate”, iarăși nu știu…

Gabi Bogdan nu face nici un efort în a oferi cititorilor un cît de mic indiciu despre acest duet pe care îl inventează: Alin Cristea – Dănuț Mănăstireanu.

DEZ-MINȚIRE: Nu există nici un astfel de duet!

De ce nu m-a asociat cu oricine altcineva? Poate celălalt paranoic, Răsvan Cristian Stoica, să-l ajute și mă asocieze cu te miri cine…

Și dacă eram, în vreun fel, asociat cu Dănuț Mănăstireanu, nu era nici un bai!

E un om onorabil, un creștin implicat în societate, un bărbat onest și plin de spirit cu care m-aș asocia în multe…

Ca să nu mai vorbesc de amintirea plăcută pe care generații de absolvenți de la Universitatea Emanuel din Oradea i-o poartă și respectul de care se bucură în cercurile teologice (evanghelice) din țară și din străinătate.

Gabi Bogdan nu face decît să preia clișee tîmpite și să bîrfească precum un om care și-a băut mințile…

Gabi Bogdan mai amintește de…”zecile de ani de indoctrinare liberalo/socialista in Anglia”.

Da’ cît de proști pot fi pocăiții?!.. Cît de tîmpit poate fi Gabi Bogdan ca să scrie așa ceva?!

De unde și pînă unde… ZECI de ani în Anglia?

Eu în nici un caz… :)

Dar nici Dănuț Mănăstireanu…

Dar și dacă ar fi locuit cineva ZECI de ani în Anglia, aia înseamnă neapărat „îndoctrinare liberalo-socialistă”?

John Stott a locuit chiar TOATĂ viața…

Iar o luăm de la capăt: În Europa liberal înseamnă altceva decît în SUA…

Că un paranoic precum Gabi Bogdan pălăvrăgește vrute și nevrute și produce minciuni în public e un lucru, dar că Cristian Ionescu, PASTOR penticostal, găzduiește astfel de dezinformări și MINCIUNI pe blogul său deja e un alt lucru… Care ar trebui să intereseze o droaie de oameni și cîteva instituții confesionale…

În semn de protest față de această comportare libertină a pastorului penticostal Cristian Ionescu, anunț intenția mea de a nu mai comenta pe blogul lui Cristian Ionescu pe o perioadă neprecizată și voi fi mai atent, ca și în cazul lui Petru Lascău, la situațiile cînd voi avea ocazia să îl sancționez public pe bloggerul-pastor din Chicago.

În mod normal, Cristian Ionescu ar trebui să prezinte scuze publice și să ia măsurile de rigoare pentru a evita în viitor astfel de cazuri jenante în care lasă frîu liber elucubrațiilor paranoice ale unor comentatori…

Cum nu consider normală situația în care se complace de mai multe luni Cristian Ionescu, nu prea am cum să am speranțe…

Reclame

Un răspuns to “Da’ cît de proști pot fi pocăiții?!… – Cazul Gabi Bogdan”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: