Este Ioan 3:16 nucleul Evangheliei? (2)

Este Ioan 3:16 nucleul Evangheliei? – David Pawson, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 90 p.

“Când se spune că dragostea lui Dumnezeu este necondiționată, se sugerează ideea că El îi iubește pe toți așa cum sunt. Așa este înțeleasă de către cei necredincioși. Dragostea lui Dumnezeu este “necondiționată”, ceea ce înseamnă că El nu judecă pe nimeni. Ci îi iubește așa cum sunt – prin urmare, hai la El așa cum ești! Unde o fi dispărut cuvântul “pocăință” – care înseamnă de fapt “schimbare”?

Primul pas pe care trebuie să-l faci când te întorci la Dumnezeu presupune schimbare, să te pocăiești. Însă sintagma “dragostea necondiționată a lui Dumnezeu” transmite: “Vino așa cum ești!” Am început astfel să mă simt tot mai copleșit de o grea povară în duhul meu și să îmi pun întrebări radicale cu privire la predicarea mesajului despre dragostea lui Dumnezeu – în special a dragostei “necondiționate”. Dacă transmitem un astfel de mesaj, chiar facem ceea ce vrea Domnul?

Așadar, mi-am început cercetarea și am descoperit în Biblie numeroase lucruri surprinzătoare în ce privește dragostea lui Dumnezeu. Primul lucru pe care l-am descoperit a fost că în Biblie se fac foarte puține referiri la dragostea lui Dumnezeu. Chiar dacă ai impresia că întreaga Biblie vorbește despre dragostea Lui, când începi să studiezi în profunzime, nu găsești decât treizeci și cinci de versete care fac referire în mod direct și explicit la dragostea lui Dumnezeu. Știi câte versete are Biblia? Treizeci și cinci de mii! Prin urmare, doar un verset dintr-o mie vorbește despre dragostea lui Dumnezeu. Pentru mine, acesta a fost un lucru surprinzător. Avusesem impresia că Biblia e plină de astfel de versete.” (p. 15-16)

Publicitate

Un răspuns to “Este Ioan 3:16 nucleul Evangheliei? (2)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: