Relatări fascinante (2)

Relatări fascinante din viața unor personaje uitate – Charles R. Swindoll, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 250 p.

“Să vedem cât de bine îți amintești câteva detalii legate de anumite persoane însemnate din trecut.

1. Cine l-a învățat pe Martin Luther teologia și l-a inspirat să traducă Scriptura din latină în germană?

2. Cine a vorbit cu Dwight L. Moody în magazinul de încălțăminte în acea zi memorabilă – o conversație care în cele din urmă l-a condus pe Moody la Cristos, lucru care la rândul lui a dus la o lucrare extraordinară de evanghelizare?

3. Cine a slujit în echipa pastorală a lui Harry Ironside în anii aceia importanți de lucrare de la Moody Memorial Church din Chicago?

4. Care este numele acelei doamne în vârstă care s-a rugat pentru Billy Graham, în fiecare zi din viața ei de adult, mai ales când lucrarea lui a atins apogeul importanței de nivel mondial?

5. Cine l-a succedat pe Hudson Taylor la organizația Misiunea Centrală din China, oferind timp de mulți ani călăuzire și viziune remarcabile?

6. Care a fost numele soției lui Charles Haddon Spurgeon, “prințul amvonului” din Anglia și probabil cea mai influentă voce creștină a acelei țări din ultimii două sute de ani?

7. Cine l-a ajutat pe Charles Wesley să debuteze ca și compozitor, pentru ca astfel Biserica să aibă în repertoriu peste cinci mii de imnuri creștine compuse de el?

Ei bine, cum te-ai descurcat la test? Extraordinar, nu-i așa? Familia lui Dumnezeu ar fi mult mai săracă în lipsa bogăției pe care au adus-o acești credincioși însemnați, și totuși puțini oameni își mai amintesc astăzi numele vreuneia dintre aceste șapte persoane. (Îți mărturisesc că și eu a trebuit să fac o serie întreagă de investigații pentru a le afla numele.)” (p. 1-2)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: