O apărare a sionismului creștin (4)

O apărare a sionismului creștin – un răspuns dat lui Stephen Sizer și John Stott, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 164 p.

“Biblia descrie cinci legăminte distincte pe care le-a făcut Dumnezeu de-a lungul secolelor cu oamenii de pe pământ. Ele sunt numite de obicei după persoana implicată inițial în fiecare dintre aceste legăminte, așa că vom vorbi despre legământul noahic, avraamic, mozaic, davidic și mesianic. Trebuie să menționăm două aspecte importante cu privire la fiecare dintre ele înainte de a le studia.

În primul rând, toate cele cinci pot fi găsite în Vechiul Testament și toate cele cinci se găsesc, de asemenea, și în Noul Testament! Nu sunt împărțite între cele două testamente, lucru care ar putea să-i surprindă pe unii cititori.

În al doilea rând, aspectul și mai semnificativ este că numai unul dintre cele cinci este numit “vechiul legământ”, și anume cel “mozaic”. Și numai unul dintre ele e numit “noul legământ” – cel “mesianic”. Doar în cazul acestor două legăminte este adevărat faptul că unul l-a înlocuit pe celălalt. Celelalte trei continuă să fie relevante în Noul Testament.” (p. 51)

Un răspuns to “O apărare a sionismului creștin (4)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: