O apărare a sionismului creștin (5)

O apărare a sionismului creștin – un răspuns dat lui Stephen Sizer și John Stott, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 164 p.

“Sizer are dreptate să le reamintească cititorilor săi că “Evanghelia” noului legământ și poporul noului legământ reprezintă, sau ar trebui să reprezinte, preocuparea principlaă a fiecărui creștin. Prioritatea creștinilor este evanghelizarea celor necredincioși, zidirea celor credincioși, ambele spre slava lui Dumnezeu. A-ți concentra atenția asupra lui israel reprezintă în opinia lui un pas înapoi, o întoarcere la vechiul legământ și o identificare cu poporul biblic greșit. Așadar criticile lui îi cuprind pe toți sioniștii, de vreme ce orice interes față de Israelul fizic este, după părerea lui, o distragere periculoasă a atenției de la sarcina principală.

El este pe bună dreptate preocupat de ceea ce eu aș numi sioniștii “obsesivi” (alții i-au numit, dând dovadă de mai puțină politețe, “smintiții cauzei Israelului”!). Îl asigur că cei care susțin un sionism biblic echilibrat sunt și ei stânjeniți, chiar rușinați, de preocuparea excesivă a acelor. Mulți pastori și membri ai clerului mi-au spus că ar fi gata să plece urechea mai mult la cauza sionistă dacă nu ar exista câte un “fanatic” sau doi în adunările lor (adesea, trebuie să adaug, este vorba despre reprezentante ale genului feminin, și uneori – să îndrăznesc să o spun? – dintre cele care au personalități mai puternice decât soții lor). Aceștia se vor trezi curând marginalizați. Ei participă la întruniri de rugăciune pentru Israel, mai degrabă decât la întâlniri de rugăciune de mijlocire, călătoresc kilometri întregi ca să asculte vorbitori care abordează tema Israelului și îi critică deschis pe cei care nu le împărtășesc și nu le promovează convingerile, sugerând că pentru Dumnezeu, precum și pentru ei înșiși, atitudinea față de Israel va reprezenta un factor decisiv la judecată (învățătură bazată pe o interpretare dubioasă a “fraților” din Mt. 25:40).” (p. 78-79)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: