Relatări fascinante (5)

Relatări fascinante din viața unor personaje uitate – Charles R. Swindoll, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 250 p.

“Dumnezeu a păstrat pentru noi narațiuni fascinante pentru a ne lăsa lecții trainice. Tații în special trebuie să ia aminte. Din ceea ce am observat eu, paralizia lui Eli în ceea ce privește conducerea nu este un fenomen neobișnuit… nici chiar în rândul celor aflați în lucrare. În calitate de tată a cărui vocație este slujirea Domnului, am făcut o misiune personală din evitarea eșecului lui Eli. Cu toate că sunt departe de a fi perfect, m-am străduit mult să nu fiu pasiv.” (p. 101)

“Ispita cu care se cofruntă orice copil de pastor creștin este aceea de a vedea activitatea pastorală ca pe un lucru obișnuit, ca pe o profesie religioasă obișnuită. Depășirea barierelor “religiei publice” trebuie să fie responsabilitatea intensă a părintelui pastor, astfel încât copiii lui să înțeleagă că aceasta nu este o afacere, o profesie superficială sau o arenă de divertisment unde tata dă o reprezentație.

Cuvântul cheie este autenticitatea. Nu perfecțiunea, te rog să înțelegi, căci nimeni nu face totul cum trebuie tot timpul, ci realismul. Recunoaște-ți greșelile, asumăți-le în întregime, cere-ți iertare, dii grabnic în a oferi iertare, oferă-le copiilor posibilitatea de a greși și lasă-i să vadă că îți trăiești viața personală cu dragoste, bunătate și umor! Toate aceste lucruri necesită timp și efort, și amândouă acestea vor avea impact asupra eficienței tale profesionale. Consider-o o investiție neprețuită și permanentă.” (p. 103-104)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: