Relatări fascinante (6)

Relatări fascinante din viața unor personaje uitate – Charles R. Swindoll, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 250 p.

“Aproape peste noapte, indicele popularității lui Sau a depășit limitele obișnuite. El s-a dovedit a fi un războinic viteaz și capabil, un general competent și un lider puternic. Când au atacat amoniții, el a câștigat încrederea poporului și a obținut un minumat discurs de susținere din partea lui Samuel. Nu uita însă că povestea aceasta este o tragedie. Aceasta este o viață de tip acoperiș, iar Saul și-a atins apogeul.

După explozia de glorie a lui Saul, viața lui a început să decadă. A devenit o victimă a lui însuși: plin de mândrie, nerăbdare, răzvrătire, gelozie și tentativă de crimă. Pe parcursul mai multor ani dureroși, Saul s-a transformat într-o personalitate distorsionată, maniacă și deplorabilă. Și în cele din urmă, s-a sinucis. Răul începuse să se reverse în viața lui asemenea apelor menajere care se revarsă într-un port, la mare adâncime, în întunericul nopții. Nimeni nu putea să vadă acest lucru. De fapt, multă vreme nimeni nu a simțit nici măcar mirosul urât al acelei răutăți, dar treptat și sigur acele ape i-au poluat întregul suflet. Scriptura ne dezvăluie decăderea lui Saul prin trei scene succinte, dar grăitoare: aroganța de la Ghilgal, obsesia de a câștiga și neascultarea instrucțiunilor cu privire la Amalec.” (p. 116)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: