O apărare a sionismului creștin (7)

O apărare a sionismului creștin – un răspuns dat lui Stephen Sizer și John Stott, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 164 p.

“Primii creștini sioniști se așteptau ca întoarcerea fizică și cea spirituală să aibă loc simultan. Unii se așteptau chiar ca întoarcerea spirituală să o preceadă pe cea fizică.

Dar niciuna dintre acestea nu a avut loc odată cu restaurarea curentă. Israelul ese un stat secular, la fel de nereligios și de decadent din punct de vedere moral ca multe democrații occidentale. Tel Aviv nu e foarte diferit de San Francisco sau Copenhaga. Cultura și calendarul prezintă unele note religioase, dar nu mai accentuate decât în Marea Britanie.

Acest lucru a dat antisioniștilor motive să se îndoiască de afirmațiile sioniștilor cum că Dumnezeu Își împlinește promisiunea prin întoarcerea curentă a evreilor în țară. Întoarcerea în țară nu pare să fie însoțită de o reîntoarcere la Domnul. Turiștii și pelerinii care au vizitat Israelul au fost surprinși, șocați chiar, să găsească atât de mulți evrei neevlavioși, care de multe ori își asumă toate meritele pentru recuperarea teritoriului lor din vechime. Sioniștii creștini trebuie să se confrunte și cu această enigmă, dar și cu multe altele.” (p. 110)

Un răspuns to “O apărare a sionismului creștin (7)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: