Este Ioan 3:16 nucleul Evangheliei? (9)

Este Ioan 3:16 nucleul Evangheliei? – David Pawson, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 90 p.

“În zilele noastre auzi foarte des vorbindu-se despre Dumnezeul Vechiului Testament ca despre un Dumnezeu aspru, distrugător, un Dumnezeu care nu ți-ar plăcea, în contrast cu Dumnezeul “bun” al Noului Testament, care este blând, răbdător și iubitor – ca și cum ar fi vorba de doi Dumnezei diferiți. […]

Cel mai popular și citit autor din lumea creștină este în prezent Philip Yancey. De curând mi s-a cerut să fac o recomandare la ultima sa carte apărută, dar, după ce am citit-o, mi-am dat seama că nu aș putea face așa ceva, deoarece el cita cu aprobare o afirmație potrivit căreia Isus a venit să ne arate “dragostea maternă” a lui Dumnezeu, aceasta fiind diferită de “dragostea de Tată” a Dumnezeului Vechiului Testament. Iată, așadar, aceeași idee într-o formă mai subtilă: Dumnezeul Vechiului Testament este un Dumnezeu mai aspru și mai autoritar, în timp ce Dumnezeul Noului Testament este asemenea unei mame. Aceasta este erezie, contrară versetului Ioan 3:16, întrucât este contrară și versetelor Ioan 3:14-15.

O altă mare dispută s-a născut în jurul unei cărți a lui Steve Chalke, unul dintre cei mai prolifici evangheliști din zilele noastre. Majoritatea consideră că ceea ce spune el despre cruce este, în mare parte, foarte jignitor (dacă Isus a fost pedepsit pentru păcate pe care nu le-a comis, avem de-a face cu un caz de “abuzare a copilului cosmic”). Ceea ce mă deranjează pe mine la această carte nu este doar ceea ce spune despre cruce, ci mai ales accentuarea dragostei lui Dumnezeu care sugerează cititorului că Dumnezeul Vechiului Testament S-a făcut “vinovat de purificare etnică”, atunci când a poruncit măcelărirea canaaniților, de parcă Dumnezeul care a poruncit acest lucru ar fi diferit de Dumnezeul Noului Testament pe care L-am văzut în Isus.” (p. 56-57)

Un răspuns to “Este Ioan 3:16 nucleul Evangheliei? (9)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: