Dragoste nebună (3)

Dragoste nebună – Francis Chan, Editura Scriptum, Oradea, 2011, 151 p.

“Noi suntem impresionați de numere. Evaluăm succesul unui eveniment în funcție de numărul persoanelor care participă sau vin în față. Evaluăm bisericile după numărul membrilor. Suntem impresionați de mulțimile mari.

Isus însă avea serioase îndoieli cu privire la acest tip de păstrare a evidenței. Potrivit relatării din capitolul 8 al Evangheliei după Luca, când mulțimea a început să-L urmeze pe Isus, El a început să le vorbească oamenilor în pilde – pentru ca cei care nu Îl ascultau cu un interes autentic să nu Îl înțeleagă.

În zilele noastre, vorbitorii la evenimente unde participă mulțimi mari de oameni au o deosebită grijă să comunice într-un limbaj cât mai accesibil tuturor. Pe cât posibil ei încearcă să evite tactica lui Isus de a-i elimina pe cei care nu sunt ascultători sinceri.

Adevărul este că Isus nu era interesat de cei prefăcuți.

În pilda semănătorului, Isus a explicat că sămânța este adevărul (Cuvântul lui Dumnezeu). Când sămânța cade lângă drum, este furată îndată, chiar dacă ascultătorii aud adevărul. Când sămânța este aruncată pe pământ stâncos, ea nu prinde rădăcini; se creează impresia de profunzime și creștere datorită pământului bun, însă este doar ceva de suprafață. Când sămânța este împrăștiată printre spini, încearcă să dea lăstari, dar în curând e înăbușită de îngrijorări, bogății și plăceri. Însă când sămânța este semănată într-un pământ bun, ea crește, prinde rădăcină și aduce rod.

Atenționarea mea pentru tine este următoarea: Să nu presupui că ești un pământ bun.

Eu cred că majoritatea celor care merg la biserică se aseamănă cu acel sol care înăbușă sămânța, din cauza tuturor spinilor. Spinii înseamnă orice lucru care ne distrage atenția de la Dumnezeu. Când Îl dorim pe Dumnezeu, dar și o grămadă de alte lucruri, asta înseamnă că avem spini în pământul nostru. O relație cu Dumnezeu pur și simplu nu poate să se dezvolte când deasupra tronează bani, păcate, activități, echipe sportive preferate, dependențe sau angajamente.

Majoritatea dintre noi suntem sufocați de lucrurile ce ne aglomerează viața. După cum scrie David Goetz: “Prea multă viață bună sfârșește intoxicată, desfigurându-ne din punct de vedere spiritual.” Multe lucruri sunt bune în ele însele, însă toate la un loc ne împiedică să trăim o viață sănătoasă și rodnică.

Repet: Să nu presupui că ești un pământ bun.

Relația ta cu Dumnezeu a schimbat în vreun fel modul în care trăiești? Există vreo dovadă vizibilă a Împărăției lui Dumnezeu în viața ta? Sau încetul cu încetul o înăbuși prin faptul că lucrurile acestei lumi consumă prea mult din timpul tău, din energia ta, din banii tăi și din atenția ta?” (p. 54-55)

Publicitate

Un răspuns to “Dragoste nebună (3)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: