Postul (7)

Postul: aspecte biblice, istorice și contemporane – Gabriel L. Floruț, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 93 p.

“Măcar că Dumnezeu nu poruncește postul în Scriptură decât o singură dată, Dumnezeu Își găsește plăcerea în postul privat al oamenilor care caută să se smerească înaintea Lui. În Sfânta Scriptură întâlnim nenumărate personaje care au postit sub diferite forme și în diferite circumstanțe. Iată câteva dintre acestea:

1) Postul ucenicilor – Isus le sugerează implicit ucenicilor să se roage și să postească, pentru că un anumit soi de draci “nu iese afară decât cu post și cu rugăciune” (Mt. 17:21).

2) Postul lui Ezra – Ezra postește pentru protecția Domnului în călătoria pe care trebuie să o facă (Ezra 8:23).

3) Postul lui Samuel – Samuel proclamă un post al pocăinței pentru poporul lui Israel (1 Sam. 7:6).

4) Postul lui Ilie – Ilie postește patruzeci de zile în timpul în care fuge de Izabela și astfel îi este redat echilibru emoțional (1 Împ. 19:4,8).

5) Postul văduvei – văduca săracă era într-un post impus de condiții, și cu toate acestea ea alege să-l servească pe omul lui Dumnezeu, iar consecința acestui fapt este copleșitoare (1 Împ. 17:16).

6) Postul apostolului Pavel – “Trei zile n-a văzut și n-a mâncat, nici n-a băut nimic” (Fa. 9:9).

7) Postul lui Daniel – “Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și nici cu vinul pe care îl bea împăratul” (Dan. 1:8).

8) Postul lui Ioan Botezătorul – “El va fi mare înaintea Domnului și un va bea nici vin, nici băutură amețitoare” (Lc. 1:15).

9) Postul Esterei – Ca să salveze națiunea evreiască, împărăteasa Estera a postit împreună cu poporul Israel și cu slujitoarele ei trei zile și trei nopți (Est. 4:16).

10) Postul lui Isus – Mântuitorul a postit patruzeci de zile fără mâncare, pentru a-l putea înfrunta pe Satana (Mt. 4:1,2).” (p. 49-50)

Un răspuns to “Postul (7)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: