Predică sau nu predică azi Vladimir Pustan la Bosanci (Suceava)?

Suceava Evanghelică a afișat, în jurul orei 18.00, imaginea de mai sus, anunțînd că Vladimir Pustan nu a mai fost acceptat la Bosanci:

http://suceavaevanghelica.wordpress.com/2011/12/07/vladimir-pustan-nu-a-mai-fost-acceptat-la-bosanci

Sub imagine erau următoarele precizări:

„Deşi se află la Suceava invitat să predice în cadrul a trei seri de evanghelizare pastorul Vladimir Pustan nu a mai fost acceptat să slujească. Decizia a fost luată cu puţin timp înainte de ora 18:00 când a fost programată a avea loc întâlnirea.”

După ora 18.00 postarea a fost retrasă.

7 răspunsuri to “Predică sau nu predică azi Vladimir Pustan la Bosanci (Suceava)?”

 1. laurentiu balcan Says:

  … deci ne afla inca prin 83′, sau poate prin 87′. Traim din plin vremurile de har PREdecembriste.

  Hotararile vin inca de sus. Cei de la Bosanci pot fi acuzati ca nu au avut coloana vertebrala, dar nu cred ca ei au luat aceasta decizie….

 2. suceavaevanghelica Says:

  Am afisat stirea pe SuceavaEvanghelica dupa ce am vorbit cu presedintele Comunitatii Penticostale Suceava si cu persoana responsabila de biserica Betel din Bosanci.

  Responsabilul bisericii Nicu Miron mi-a comunicat ca Pustan nu va predica la Betel Bosanci.

  Ulterior aveam sa aflu ca Pustan va fi lasat sa predice dupa ce un grup de frati din biserica si-au asumat situatia.

  Voi reveni cu un mesaj pe SuceavaEvanghelica in care voi reda firul evenimentelor petrecute aici la Suceava azi 07 decembrie 2011.

  David Regus

 3. Alin Cristea Says:

  David, nu ți-e dat să iei și tu un Mic Dejun cu Rugăciune fără sughițuri… :)

 4. Alin Cristea Says:

  Laurențiu, s-ar putea, într-adevăr, ca o astfel de situație să ne indice, pe barometrul timpului confesional, anii ’83-’87.

  Întrebarea mea, întrebăcioasă, desigur (că asta mi-e menirea), este: dacă mergem cu discuția pe palierul acesta, la ce ne folosește?

  Că dincolo de ’92-’95 nu văd cum ne-am putea poziționa…

 5. Joi – Vladimir Pustan în direct la RVE Suceava « Romania Evanghelica Says:

  […] va face cruce, mai ales după seara asta de Bosanci (ar trebui schimbat numele în Bocanci, să s-au auzit tropăind bocancii mercenarilor penticostali […]

 6. laurentiu balcan Says:

  Libertatea de exprimare este un drept nu un moft. Biserica ar trebui sa fie prima care promoveaza si apara drepturile individului. Pustan, din moment ce este inca pastor penticostal poate predica in orice biserica penticostala care il invita. Cand intervin forte din afara bisericii locale ca sa-i ingradeasca acest drept – as fi curios pe ce motiv – situatia nu miroase bine. Daca cei din Bosanci si-au asumat situatia nu putrem spune decat: BRAVO!

  Astept si eu detalii dela David …

 7. Alin Cristea Says:

  Libertatea de exprimare este un drept dacă este afirmat, exercitat și protejat.

  Chiar dacă anumiți INDIVIZI sînt recunoscuți, în istoria omenirii, pentru idealurile înalte pentru care au luptat, INSTITUȚIILE sînt cele care afirmă și apără drepturile omului.

  În cazul confesional evanghelic, relația dintre libertatea INDIVIDULUI și presiunile imense pe care le pot exercita INSTITUȚIILE confesionale asupra indivizilor este o chestiune importantă și cu consecințe colaterale pe care deseori nu le putem prevedea.

  În biserica locală, bunăoară, a i se interzice unui tînăr să cînte în cor poate genera un întreg șir de stări conflictuale între familia tînărului și conducerea bisericii.

  La nivel regional, deciziile proaste pe care, de exemplu, le-a impus de-a lungul anilor Comunitatea Baptistă din Oradea au dus la o stare profundă de nemulțumire între pastori și în rîndul enoriașilor.

  Ce să mai vorbim despre comunicatele jenante ale Cultului Penticostal sau ale Uniunii Baptiste din ultimii ani…

  Așadar, relația dintre libertatea de exprimare și instituțiile confesionale rămîne una dintre cele mai importante chestiuni ale segmentului social reprezentat de subcultura evanghelică din România.

  Din păcate, atît susținătorii guralivi ai libertății de exprimare cît și oamenii în negru ale instituțiilor confesionale evanghelice nu par a fi interesați prea mult de un dialog, necesar pentru reducerea numărului victimelor colaterale care rezultă din antagonismul discursului lor polemic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: