Măreția creștinismului (1)

Măreția creștinismului – Dinesh D’Souza, Editura Imago Dei, Oradea, 2011, 351 p.

American Spectator: “Dinesh D’Souza se afirmă ca unul din cei mai mari apologeți… A scris o carte pe care atât G.K. Chesterton, cât și C.S. Lewis ar aprecia-o și poate chiar Billy Graham și Papa Benedict al XVI-lea ar putea fi de acord că este o capodoperă a scrierilor apologetice modernă, menită să stabilească un standard pentru anii care urmează.”

Ravi Zacharias: “Dinesh a expus într-un mod genial denaturările și contradicțiile ateismului și a prezentat un contraargument puternic al concepției creștine despre lume și viață. Recomand cu multă căldură această carte.”

Dallas Willard: “Pastorii, învățătorii, credincioșii și cei sinceri nedumeriți vor găsi această carte indispensabilă. Ea ne arată cum ar trebui să abordăm chestiuni importante fără a duce o campanie negativă și fără prejudecăți. D’Souza folosește date și o judecată atentă și demască atacurile ateilor ca neavând o bază intelectuală. Rar am văzut o asemenea claritate plină de forță aducă unei chestiuni atât de oportune și de importante.”

Francis Collins: “Răspunzând epidemiei actuale de manifeste ateiste, Dinesh D’Souza aplică sufletului tulburat exact balsamul corect… Dacă ești în căutarea adevărului despre Dumnezeu, univers și semnificația vieții, această carte constituie un punct de pornire minunat.”

Stanley Fish: “Marele merit al acestei cărți este că nu face nici o concesie. În loc de a se angaja în jocul defensiv obișnuit, D’Souza abordează direct fiecare argument adus împotriva lui Dumnezeu și îl învinge în condițiile acestuia. El supune ateismul și materialismul științific unui chestionar riguros și arată că afirmațiile lor sunt goale și incoerente. Infinit mai rafinată decât fanfaronadele realizate de Richard Dawkins, Sam Harris și Christopher Hitchens, Măreția creștinismului depășește cu mult cărțile acestor atei.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: