Mesagerul Cincizecimii (4)

Mesagerul Cincizecimii – Nikolai Usaci, Vladimir Tkacenko, Editura Scriptum, Oradea, 2011, 409 p.

“În 1928 istoria penticostalismului pe teritoriul URSS a fost marcată de apariția revistei periodice “Evanghelistul”. Multe predici de ale lui Voronaev și ale altor frați, care constituiau baza învățăturii pentru mișcarea penticostală, erau publicate în această revistă și au devenit sursă de informație și învățătură pentru multe biserici ale Uniunii Bisericilor CCE [Creștine de Crez Evanghelic] și pentru alte denominații.” (p. 237)

“Revista a apărut în momentul în care multe biserici se distanțau de cultul CCE din cauza controverselor privitoare la serviciul militar obligatoriu. NU exista o ruptură oficială, dar se observa o răcire substanțială a relațiilor între unele biserici și Uniunea CCE. Articolele inspirate și folositoare ale multor frați și surori au făcut posibil ca cititorii numeroși ai revistei să se simtă un singur un singur trup, născut și hrănit de un singur Duh Sfânt și de un singur Adevăr. […]

Datorită revistei, frățietatea s-a înviorat puțin, după multele și obositoarele discuții și controverse care rămâneau fără soluții, din cauza sistemului ateist în care se afla țara și care începea să exercite tot mai multă putere asupra celor credincioși.” (p. 240)

Reclame

Un răspuns to “Mesagerul Cincizecimii (4)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: