Ionesciene (12)

„Liberalismul creștin (în felul în care este definit în posturile dumneavoastră) a existat încă din primul secol.” – comentariu Gabi Bogdan pe blogul lui Cristian Ionescu

De data aceasta, citatul îi aparține lui Gabi Bogdan, principalul comentator, după Cristian Ionescu, pe blogul bloggerului pastor din Chicago.

Dar citatul se referă la o chestiune IONESCIANĂ: felul în care este definit liberalismul creștin în postările lui Cristian Ionescu.

Ceea ce ne face să punem o întrebare întrebăcioasă: CUM este definit liberalismul creștin în postările lui Cristian Ionescu?

Răspunsul pe care l-am dat, în mai multe rînduri, a fost: Liberalismul NU este definit de către Cristian Ionescu!

Cristian Ionescu nu a arătat că știe ce este liberalismul creștin (sau nu a vrut să arate că știe). A folosit termenul liberalism fără a prelua semnificația de bază din contextul teologic actual. Folosirea termenului „liberal” în mod incoerent, agresiv și fără perimetru contextual m-a determinat să atrag atenția de mai multe ori, în mod public, asupra imposturii intelectuale a lui Cristian Ionescu.

Ca să nu mai vorbim de faptul că pe blogul lui Cristian Ionescu s-a săvîrșit una dintre marile gafe ale anului 2011 din blogosfera evanghelică, de către comentatorul Mihai, care a afirmat că „Liberalismul în teologie a început cu Karl Barth”.

CU TOTUL INEXACT! Karl Barth e considerat cel mai important teolog creștin al secolului XX tocmai pentru că a reacționat față de liberalismul teologic din secolul al XIX-lea.

Cum e definit liberalismul în postările lui Cristian Ionescu – asta e aproape o enigmă…

Deși formula comentatorului Gabi Bogdan este ambiguă, totuși ea indică spre un liberalism care, cică, „a existat încă din primul secol”…

Așadar, după zisa lui Gabi Bogdan, postările lui Cristian Ionescu nu se referă la ACEL liberalism la care ar fi vrut să se refere, cel din secolul al XIX-lea, cu consecințe în secolul XX!…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: