Șublerul de măsurat mediocritatea evanghelică (2)

C.S. Lewis: „Nu folosi cuvinte prea mari pentru a defini subiectul. Nu spune „infinit” când poți spune „foarte”; Astfel n-o să-ți rămână cuvinte pentru a defini ceva cu adevărat infinit.”

Paul Cornel Micula: „Superb cîntec, superb mesaj, superbă realizarea.”

Comentariul apărut pe blogul lui Petru Lascău se referă la o înregistrare muzicală de pe YouTube indicată de un alt comentator.

Cine vrea să-și cheltuiască 5 minute din viață pentru a viziona înregistrarea poate lesne observa că 1) acel cîntec e mediocru, 2) mesajul e mediocru din punct de vedere estetic, este un mesaj narativ fără vehicol artistic potrivit, 3) realizarea este mediocră.

Mihail: „Ca să mă spăl de “păcat” mulțumesc de postarea ta excepțională și vreau să-ți spun că îmi cer iertare Domnului pentru a fi păzit de toate cele ce ,frumos se pot citi din vechiul testament.”

Comentariul apărut pe blogul lui Cristian Ionescu, din care am citat, este o replică dată, din cîte înțeleg, comentatorului ACIDUZZU (binecunoscutul constructor de cearșafuri narative de rime cu zeci de strofe), care a menționat cîteva chestiuni din Vechiul Testament. NIMIC excepțional!

Cum NIMIC excepțional nu se găsește în Mahalaua lui Cristian Ionescu, impostor intelectual și incompetent activist penticostal în spațiul virtual.

Petru Lascău: „Grupul cel mai special de colindători de anul acesta, care a bătut la ușa Bisericii Agape din Peoria, Arizona, a fost un grup al surorilor. Nu doar că au cântat absolut magnific, dar au fost de excepție și prin faptul că tot ele au adus și bunătățile cu care ne-am desfătat în Noaptea de Ajun.”

Nu pun în discuție faptul că bunătățile nu ar fi fost de excepție, dar am serioase îndoieli că grupul surorilor au cîntat „ABSOLUT MAGNIFIC”.

Petru Lascău s-ar fi putut exprimat într-o mulțime de alte feluri: mi-a plăcut foarte mult, ne-au făcut o surpriză deosebită, am aplaudat cu frenezie performanța lor, am fost cu toții încîntați de această seară etc.

Dar a folosi o expresie precum „ABSOLUT MAGNIFIC” e o gogomănie! Una dintre gafele anului.

Cum rămîne atunci cu concertele AUTENTICE din biserici și alte locuri publice?

Nu ne mai rămîne nimic de zis deasupra lui „ABSOLUT MAGNIFIC”!…

Ne pierdem busola de evaluare, scara valorilor o ia raza…

Am prezentat doar 3 exemple, recente, din mediul penticostal, dar de-a lungul anilor am întîlnit NUMEROASE astfel de cazuri în care penticostalii își dau în petic…

Ar trebui să aibă gura mai mică și mintea mai puțin scurtă…

Un răspuns to “Șublerul de măsurat mediocritatea evanghelică (2)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: